Problem Med Tekonsha Prodigy

Den Tekonsha Prodigy broms controller är en avancerad elektronisk broms controller, utformad för att ge förarna möjlighet att ingripa och styra en släpvagnens elektriska bromsar medan bogsering. Fastän Tekonsha Prodigy har en digital display och teknik som gör det onödigt för att enheten ska jämnas, kan operatörerna inför särskilda bromssystem frågor .. Installation Angle

Även om Tekonsha Prodigy inte kräver exakt utjämning för korrekt funktion, måste regulatorn monteras mellan 0 och 70 grader för att kunna fungera fullständigt. För att avgöra huruvida Monteringsvinkeln kan påverka resultatet för din Prodigy broms controller, inspektera själva handkontrollen för att se framsidan av regulatorn sitter i en vinkel i godtagbart intervall. Om inte, gör justeringar fästet för att korrigera installationen vinkel.
Förlust av Ground

Utan ordentlig jordning av ledningar kommer Tekonsha Prodigy inte fungerar . Om jordkabeln har lossnat eller är inte ansluten till en lämplig bergvärme, kommer den digitala displayen på framsidan av regulatorn visar en cirkel i övre vänstra hörnet följt av en punkt och siffran 9. När denna felsökning kod visar, kolla jordkabeln. Helst ska jordledning anslutas till bilens negativa batteripolen.
Effektförlust

ett problem med ledningar komponenter, eller instabila anslutningar ledningar kan orsaka en förlust av makten till Tekonsha Prodigy. Utan makt, kommer bromsen regulatorn fungerar inte alls. En förlust av makten kommer att präglas av en tom skärm medan fordonet är i rörelse och släpet är inkopplat. Återställ strömmen genom att säkert fästa både kraften och jordledningar av systemet på plats, och se till att ledningarna är i gott skick.
Ingen bromsning

Några saker kan orsaka Tekonsha Prodigy regulatorn att förlora bromsegenskaper när en strömkälla är tillgänglig. Först, kan korrosion i släpet kontakten eller ett kort i ledningar till släpet kontakten orsaka Prodigys skärmen att blinka med koden "nc" I detta fall, inspektera elkontakter. Dessutom kan användaren misstag har ställt in vredet effektstyrning till "0." När det inte finns någon ström inställning kommer Prodigy displayen läsa "0.0" och du bör justera den för att återinföra bromskraft.
Garanti ersättning Options

I händelse av att en Tekonsha Prodigy broms kontrollenhet inte fungerar som den ska på grund av problem med själva utrustningen är Prodigy omfattas en begränsad livstidsgaranti. För att göra ett garantianspråk måste konsumenterna kontakta Cequent Technologies, moderbolag i Tekonsha. Var beredd med modellnumret på din enhet och följ anvisningarna i det automatiska telefonsystemet för att göra din ansökan. Observera att problem som orsakats av normalt slitage eller felaktig installation och användning inte kommer att hedras under garantin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86798.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.