Hur höja Coilovers

Justerbar coilover fjädringssystem ger dig möjlighet att skräddarsy bilens åkande höjd. Inställning av coilovers till en låg ride-höjd inställningen kommer att ge din bil en sportig, marknära hållning. En sänkt ride-height kommer också att förbättra bilens köregenskaper genom att sänka dess tyngdpunkt. Men om du använder din bil för normal körning och pendling, kanske du vill höja dina coilovers. Detta kommer att göra körningen på bristfälliga vägar mer praktiskt, eftersom din bil kommer att ha en större markfrigång. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Shock krage justering skiftnyckel
Måttband
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på en fast och jämn yta så att du säkert kan höja hela fordonet. Höj förarsidan av bilen med en domkraft och stödja chassit på pallbockar. Upprepa denna procedur för att höja passagerarsidan av bilen.
2

Använd en rörtång för att ta bort alla muttrarna som håller fast hjulen på fordonet, och lyfta hjulen fria. Detta ger dig tillgång till coilover fjädring systemet. Beroende på fordonets märke och modell, kan det finnas olika komponenter som är anslutna till de organ coilover chock, t.ex. bromsledningen fästen. Generellt är dessa förbundna med Phillips-skruvar eller sexkantsbultar. Lossa någon av dessa externa komponenter från alla fyra kroppar coilover chock.
3

Demontera skruven som håller fast den främre förarsidan lägre chock kroppen till suspensionen kontrollgruppen. Detta är en sexkantsbulten installeras horisontellt genom chock gaffel. När denna bult tas bort, arbeta armen upphängningsstyrsystem ut ur det undre chock kroppen gaffel, så att den undre chock kroppen är fri att gängas upp och ner kroppen coilover chock.
4

Lossa lägre chock kropp låsringen med en chock krage justering skiftnyckel, vanligtvis ingår i de flesta ställbara coilover kit. Trä den främre förarsidan lägre chock kroppen ner coilover chock kroppen, effektivt öka den totala chocken längd. Avståndet du trär lägre chock kroppen nedåt kommer att motsvara den totala ökningen av ride-height för ditt fordon.
5

Använd ett måttband för att bestämma den exakta ökningen i längd av chocken kroppen, eftersom du kommer att behöva ställa in alla fyra coilover chocker på samma höjd för att se till att din bil handtag optimalt. Montera nedre länkarm tillbaka in i nedre chock kroppen gaffel, och installera fabriken bulten.
6

Upprepa stegen tre till fem för var och en av de övriga tre coilover chocker, se till att du ställer in alla fyra stötar på lika ride-height. När alla chock höjderna är inställda, installera de stock komponenter monterade på chock organ som du tidigare tagit bort.
7

tillbaka hjulen och muttrarna, och refasten muttrarna. Höj bilen, ta bort domkraften från under chassit, och sänk bilen till marken. Har dina hjul uträtad av en professionell inriktning butik, eftersom höja coilover höjd förändrar olika justering parametrar, såsom camber vinkel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87036.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.