Hemlagad Glasfiber kall luft intag för en racerbil

Aerodynamik har tagit över som den dominerande verkstadsindustrin kraft i modern racing, och av goda skäl. De höga hastigheter uppnås genom moderna racers är dubbla eller tredubbla vad de var för 50 år sedan, och dessa hastigheter kan dramatiskt påverka en bils hantering och dynamisk känslighet i en mängd olika sätt - även de ödmjuka luftintaget har fått en ansiktslyftning. NACA Kanaler

Uppkallad efter den nationella kommitté för Aeronautics (föregångaren till NASA) är NACA duct konstruerade för att använda laminärt luftflöde för att maximera luftintag utan att bidra något slags drag. Denna design är också kallas en "nedsänkt inlopp," eftersom det ligger i slutet av en mild ramp som är inpräglat i plåten. Detta innebär att hela luftöppning är under ytan av kroppen.

NACA Kanaler är ganska lätt att bilda från glasfiber, men inloppet måste utformas med omsorg att hålla sig inom viss höjd /bredd och ramp-vinkelmätningar För att vara effektiva

Några saker att tänka på:. The glasfiber för din NACA kanal behöver inte vara mer än två lager tjock, men överväga att använda någon form av metall stödplatta integreras i sin bas för montering . Vid bildande av formen för din NACA kanal kan du använda dyra, syfte-made skum, men blomsteraffär skum hölls tillsammans med Gorilla Lim kommer att fungera lika bra.
Front-Insugen Platser

Utfodring din motor från bilens naturliga högtrycks-zoner är viktigt. På en front-motor bil, de mest effektiva områdena är den främre stötfångaren och vid basen av vindrutan. En old-school tillvägagångssätt är att tillverka en glasfiber hink för att passa i din strålkastarhuset, och att använda den gamla strålkastare öppning som ett luftintag. Detta fungerar särskilt väl på fyra strålkastare bilar som gamla GM G-organ och Fox Mustangs.
Mid /Rear Intag Motor

mest populära intag plats för en mittmotor-bil är precis framför de bakre hjulhusen. Det enda förbehållet här är att se till att montera dina glasfiber intag tillräckligt långt tillbaka så att de får jämn luftström ostörda av framhjulens öppningar, men tillräckligt långt framåt att intaget inte behöver en 90-graders böj för att undvika hjulet badkar . En krök som är alltför svår att bromsa luftflödet och agera som en tryck-kontakt, och kommer att eliminera alla möjligheter till en ram-air effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83583.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.