Kan en motor har för mycket Spark

Av alla viktiga komponenter i en förbrännings-händelse -? Bränsle, luft och tändning - gnista är förmodligen den enda där det inte finns något sådant som för mycket. Ytterligare gnista makt kan bara stå för att förbättra förbränningen evenemangets precision, kraft och effektivitet, men ytterligare gnistframföringen verkligen kan orsaka några problem. Fyrtaktare Basics

Under en cylinder intag stroke, går kolven ned för att skapa ett vakuum och inloppsventilen öppnar för att införa mer luft och bränsle. När kolven färdas tillbaka upp för kompressionsslaget, stänger inloppsventilen och ett tändstift utlöser luft /bränsleladdningen. Expanderande förbränningsgaserna tvinga kolven tillbaka ner för arbetsslaget, öppnar avgasventilen och kolven kommer upp igen för att tvinga dessa gaser ut ur motorn.
Flamfront propogation

komprimerad luft /bränsleblandningen inte "exploderar", per se, det bara brinner väldigt snabbt. Detta innebär att förbränningen "flamfronten" har att sprida bort från tändstiftet för att antända luft och bränsle vid kanterna av cylindern. Problemet med detta är att kolven är i rörelse medan flamfronten breder, effektivt spetsa kompressionsförhållandet i toppen av kolvens slaglängd, men minskar det för resten av flamfronten s förökning period.

tändförställningen

En gnista kan utlösa strax innan kolven når toppen på sitt slag (kallad "tändförställningen"), i det ögonblick då kolven når toppen av sitt stroke eller precis efteråt (som kallas "tändning retard"). Tändförställningskurva ger flamfronten mer tid för att nå alla cylinderns luft /bränsle-kostnad för att öka effekt och bränsleekonomi, men den extra värme och "variabel kompression" effekt gör att tändningen förväg uppmuntrar okontrollerad förbränning eller "knock." De effektivitetsvinster också kompenseras av det faktum att eftersom flamfronten expanderar medan kolven fortfarande färdas uppåt, är motorn effektivt arbetar mot sig själv för en del av makten stroke. <
Spark Ström br>
p Det finns inget som heter för kraftfull en gnista. Ju varmare och mer kraftfull gnistan, desto snabbare kommer det att tända luft /bränsleblandningen och det mindre tid flamfronten behöver sprida sig. Den kraftigare gnista innebär att du kan köra lite mindre tändning förväg med bibehållen hästkrafter och nivåer vridmoment. Tänk dock på att en mer kraftfull tändsystemet förmodligen inte kommer att göra mycket om du lämnar tändningen inställd på sin högsta säkra förskott gränser.
Multiple Spark Plugs
< p> Ett alternativ till att använda en enda mycket kraftig gnista är att använda två tändstift placerade på motsatta sidor av cylindern. Fördelarna här är uppenbara, den dubbla gnistor effektivt hälften av brandspridning tid, vilket gör hela förbränningshändelsen nästan samtidigt. Detta möjliggör minskad tändningen (eller ens retard) samtidigt som uteffekt större förskott. Slutresultatet är att motorn tillbringar mindre tid att arbeta mot sig själv, är som en välsignelse för hästkrafter, vridmoment, bränsleeffektivitet och utsläpp lika.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96643.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.