Hur du ändrar Motor My 1970 Camaro

Ditt projekt 1970 Camaro är nästan klar. Den behöver bara en ny motor du kan vara stolt över att göra det komplett. Den blodfattiga rak 6-cylindrig motor det kom med bara inte kommer att göra det för ditt projekt Camaro. Du vill ha en 350 kubiktum 8-cylindriga eftersom det låter bra och eftersom bilen kommer att gå snabbare än med en 6-cylindrig. Med bara en handfull verktyg och en motor hissa, är detta ett projekt som du kan hantera på en helg. Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar Sida 2 hjulblock
motorlyft
Wrench in
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Extensions
Skruvmejslar-Rak och Phillips
Oljetråg
Kylsystem dräneringskärlet
1 gallon ny kylvätska
5 liter ny olja
utbytesmotor
Byte drivrem (er)
Show Fler Instruktioner
1

Placera stoppklossar framför och bakom ena bakhjulet. Placera domkraften under den främre delen av ramen och lyfter bilen tillräckligt hög för att krypa under. Placera en pallbock under ramen bakom båda framhjulen och sänk bilen på läktaren.
2

Placera Oljetråg under avtappningspluggen. Vrid oljeavtappningspluggen moturs med en skiftnyckel och ta bort den. Placera pannan kylvätska drain under kylaren avloppet och lossa kylaren avloppet genom att vrida den moturs för hand. Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida den moturs.
3

Vrid 5/16-tums bultarna på batterikablarna moturs med en skiftnyckel för att ta bort dem. Märk och koppla bort alla elektriska ledningar /kontakter som går till motorn, alla vakuum rör och slangar samt bränsleledningen till pumpen. Ta bort skruvarna som håller generatorn, servopumpen och AC-kompressor. Ta generatorn och ställa pumpen och kompressorn åt sidan utan att koppla dem. Byt avtappningspluggen. Ta bort remmarna och ställ dem åt sidan.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast drivaxeln i differentialen och ta bort axeln. Koppla bort all överföring koppling. Ta monteringen hastighetsmätaren kabeln och backup ljus ledningar.
5

bort klämmorna som håller fast avgasrören till varandra och ta bort rören. Ta bort skruvarna på avgasfläns och ta bort den främre avgasröret. Avlägsna medlem transmission korset att rama in och tvärbalk till växellådsfästet skruvar /muttrar med en skiftnyckel och en socket och ratchet. Ta bort tvärbalken.
6

Ta bort skruvarna på grenröret (s) med en hylsa och spärrskaft. Avlägsna ventilblocket (s). Gör markeringar på undersidan av huven för att ange lokaliseringarna huva gångjärnet och ta bort skruvarna som håller fast gångjärnet till huven. Lyft huven bort och ställ den åt sidan.
7

Ta bort kåpan kylfläkten genom att ta bort de fyra bultarna som fäster den till kylaren med en skiftnyckel. Ta bort muttrarna som håller fast fläkten till vattenpumpen med en skiftnyckel och ta bort fläkten. Ta bort fästena som håller fast kylaren och ta bort kylaren.
8

Lossa klämmorna på kylaren och slangarna värmaren genom att vrida skruven på klämmorna moturs med en rak skruvmejsel. Vrid och dra slangarna för att ta bort dem. Ställ dem åt sidan.
9

Roll motorn hissa på plats. Fäst hissen kedjan på framsidan och baksidan av motorn med ½-tums eller 5/8-tums bultar i topplocket /motorblocket. Sätt kedjan i hissen kroken och höja lyften för att ta bort slacket i kedjan.
10

Ta bort motorfästen. På de flesta motorer detta kommer att kräva att ta bort tre bultar på motorn och de viktigaste skruvsäkringssystem de två montera halvorna.
11

Höj lyften för att lyfta motorn ur fästet vaggan. Rulla lyften framåt och hålla lyfta, trycka ner överföring tailshaft att rensa skottet. När motorn och transmissionen är tydliga i motorrummet, sänk motor och växellåda på en gammal däck.
12

Montera den nya motorn upprepa föregående steg i omvänd ordning.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86986.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.