DIY Powder Coating Systems

Pulverlack är processen att baka en sand-liknande material vid hög temperatur på metall. Resultatet är extremt tåligt, korrosionsbeständigt och colorable i en mängd olika nyanser. Pulverlackering är en populär teknik för fordonsindustrin hjul, liksom motordelar såsom ventilkåpor. Den fortsatta popularitet pulverlackering innebär många kompletta eftermarknaden kit finns nu tillgängliga, så att en entusiast för pulver-coat hemma utan tillgång till tryckluftsverktyg eller luftkompressorer. Saker du behöver
Pulverlack kit
Air kompressor och skjuta pistol (valfritt) katalog Elektrisk ugn
avfettning och icke-lösande rengöringsmedel
Visa fler instruktioner

1

Välj dina metal-bara delar för pulverlackering. Den viktigaste aspekten av pulverlack är att metallen vara ren och fri från lösningsmedel för att möjliggöra pulvret att binda med ytan. Använd avfettningsmedel för att grundligt rengöra delen, rengör med tvål och vatten. Undvik att använda starka lösningsmedel som en broms renare, carb renare eller förtunning.
2

Fyll pistolen från din pulverlackering kit med pulver och, med hjälp av en jämn och tillbaka rörelse, belägga metallen delen. Pulvret kommer även ut under gräddningen så se bara till att du täcker alla delar av metallytan.
3

Placera delarna i en elektrisk ugn för bakning. Pulvret du använder kommer att instruera dig hur länge, men i allmänhet räkna med att baka de delar på 375 F för 8 till 10 minuter. Ta ut ur ugnen och medan metallen fortfarande är varm, re-rock med ett andra skikt av pulver och re-baka.
4

Ta ut ur ugnen och om du vill skjuta en klarlack över den delen, skjuta medan metallen fortfarande är varm. Grädda i en sista cykeln, låt metallen att sitta och svalna i en timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86976.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.