Hur göra Custom glasfiberformar för Auto Interiors

Glasfiber är ett mycket mångsidigt material för gjutning anpassade komponenter auto interiör. Det kan vara skulpterade till någon form, och formas eller färdiga i valfri färg eller design som du väljer. Glasfiber används vanligtvis för att forma egna högtalare kapslingar för uppgraderade system billjud, men det kan också användas för att göra baksätet mittkonsoll, video kapslingar bildskärm eller ens anpassade-formade baksäten. Saker du behöver
Måttband Utökad skumblocket
Märkpenna
Stor hobbykniv
Hobby kniv
Spray akryl sealer
Wax formsläppning
Liquid formsläppning
ren applicering kläder
2-del epoxi för glasfiber
ren blandning Paint Bucket
rulle
färgtråg
glasfibervadd
Glasfiber-fyllda kitt
fint sandpapper
Portabel buffert
Putty färgämne eller glasfiber-kompatibel måla
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla invändiga komponenter, mattor, etc. som kommer att ersättas med glasfiber struktur. Mät dimensionerna av utrymmet där du ska installera glasfiber bit, gör notera eventuella oflyttbara strukturer glasfiber måste rymma (t.ex. hjulhusen).
2

Rita dimensioner glasfiber bit på skummet blockera. Också dra upp huvudlinjerna för alla generella konturer du vill pjäsen att ha. Addera 3

Rough ut formen på skumblocket, med en stor kniv som en mattkniv. Använd sedan en mindre kniv att skulptera några detaljerade figurer som du vill på den färdiga pjäsen.
4

Rita former av någon öppning du behöver i glasfiber bit (för högtalare, kontrollpaneler, cup hållare, etc.) på skummet. Carve fördjupningar i skummet som är minst lika djupt som det element du ska installera in sprutbilden.
5

Placera skulpterade formen på plats i bilen för att kontrollera passform. Kom ihåg att den slutliga glasfiber formen kommer att vara 1/8 till 1/4 bredare än skummet modellen. Gör eventuella justeringar som behövs.
6

Förbered skummet mögel genom att spraya den med klar akryl sealer och låta det torka. Sedan tillämpa en liberal lager vax formsläppning, med en trasa för att jämna ut vax och polera det till en glans. Slutligen, använd en trasa för att applicera ett skikt av flytande formsläppning.
7

Blanda tvåkomponentsepoxi enligt tillverkarens anvisningar. Med roller och panorera, applicera ett lager epoxi till skummet modellen. Applicera inte epoxi på områden som inte kommer att fiberglassed. Låt epoxin helt bota, enligt tillverkarens instruktioner.
8

Blanda en annan sats av tvåkomponentsepoxi i en ren hink. Doppa bitar av glasfibervadd in i epoxi och sprida dem på modellen, försöker hålla all vadden kör i samma riktning. Placera inte batting över öppningar som kommer att hålla installerade komponenter. Med roller och panorera, applicera ytterligare skikt av epoxi över vadden. Låt epoxin härda.
9

Place ytterligare lager av vadd över den första, enligt samma förfarande, tills glasfiber är så tjock som du vill att det ska vara.
10

Applicera ett smidigt skikt av glasfiber-fylld kitt över toppen av den glasfiber form, med användning av en spackel. Blanda glasfiber färgämne in i denna kitt, om så önskas, innan spackling. Tillåt kitt att härda i enlighet med tillverkarens anvisningar.
11

Sand det översta lagret av slät, och polera med en bärbar buffert. Ta bort glasfiber från skummet modellen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86975.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.