Hur man installerar kallt luftintaget på en 2000 Ford F-150

Kall luftintag har förmågan att förbättra en motors prestanda med så mycket som 10 procent. Byta filter lager luft och intag bostäder med en konstruerad luftintag förbättrar luftflödet till förbränningskammaren. Ökningen av luftflödet resulterar i förbättrad förbränning, och därför, uteffekt. Professionell installation är inte nödvändigt för omvandling till en kall luftintag. A 2000 Ford F-150 intag utbyte tar lite mer än en lördag eftermiddag för att åstadkomma. Saker du behöver
Tänger
vanlig skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
10 millimeter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort spjällhuset locket . Tre skruvar håller spjällhuset locket på plats på 2000 Ford F-150. Använd en stjärnskruvmejsel för att backa ut skruvarna.
2

Haka den elektriska kontakten till luft temperaturgivare. Flytta kontakten ur vägen och dra temp givaren ur den nuvarande intag röret för hand. Placera sensorn på ett säkert ställe tills ominstallation.
3

Avlägsna luft bypass och vevhus slangar paus från den befintliga insugningsröret. Slangarna kommer helt enkelt dra ur insugningsröret för hand. Rulla slangarna tillbaka ut ur vägen för att slutföra borttagningen av gamla intaget.
4

Lossa klamman som håller nuvarande intag röret till spjällhuset med en vanlig skruvmejsel. Med klämman lös, lyft intaget slangen från spjällhuset.
5

bort massan luftflöde (MAF) trådig kontakt genom att dra det från motorns kabelstam. MAF stannar med intag tills den tas isär efter borttagning. Tryck kontakten låser in och dra ut kontakten ur motorkabelstammens kontakten.
6

Lyft aggregatet luftintaget ur motorrummet. En genomföring säkrar luftlådan till brandväggen. Fast dra uppåt på luften rutan kommer loss genomföringen, och släppa ut luften rutan.
7

Avlägsna höljet klämman för hand och ta isär luftrenaren att lokalisera och ta bort MAF församling. Skjut genomföringen - håller MAF tråden till bostäder - ur vägen för att komma till MAF trådanslutningsdonet. Släpp MAF från sitt hus genom att trycka på de fyra clips ur vägen med en vanlig skruvmejsel. Koppla sensorns fästplattan med en tång och en 10-millimeters kombination skiftnyckel.
8

Montera nya fästplattan till MAF med hårdvaran som i det kalla luftflödet kit. Anslut intag röret till utloppet av MAF hållarplattan och säkra det på plats med klämman. Använd en vanlig platt skruvmejsel för att fästa klämman.
9

Skjut motsatta änden av det nya intaget röret på spjällhuset inlopp. Dra åt klämman för att fästa röret med en vanlig skruvmejsel.
10

in givaren lufttemperaturen i det nya intaget slangen. Återanslut sensorn lufttemperatur till temp sensor elektriska kontakten. Se till att kontakten snäpper fast och låser när man trycker på sensorn.
11

Anslut MAF sensor kabeln till givaren. Säkerställa en god anslutning görs för att förhindra felaktiga lampor motor uppvärmningen senare.
12

Placera vevhusventilationen och kringgå slangar till portarna på den nya luftintaget. Fäst de två slangar med de medföljande klämmorna med en vanlig skruvmejsel.
13

Montera luftfiltret på massa luftflöde adaptern vid intag av nya kall luft systemet. Fäst filtret med en slangklämma. Inspektera alla anslutningar för att säkerställa att allt är ordentligt åtdragna. Starta trucken motorn och lyssna efter luftläckage eller ovanliga ljud. Åtgärda eventuella problem innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84263.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.