Är Electric Kompressorer Alla bra

Det är inget speciellt nytt om elektriska kompressorer,? Tekniken bakom dem har funnits längre än förbränningsmotorn i sig, men tills ganska nyligen var de inte små eller lätta nog att fungera i en bil. Elektrisk kompressorer kan en gång ha varit förvisade till sfären av kvacksalvare hot-rod, men high-end komponenter och en ordentlig set-up kan göra bilen med en en verklig kraft att räkna med. Principer

En elektrisk kompressor är precis som luftkompressorn i din butik, som använder elektrisk ström för att snurra en elektrisk motor, som i sin tur driver en kompressor. I fordonstillämpningar, shoves denna kompressor luft i motorn, där det blandas med bränsle för att göra mer effekt. I teorin kan en elektrisk kompressor nästan omedelbart lägga hundratals hästkrafter till din motor att trycka på en knapp. Visst, kan lustgas göra samma sak, men nitrösa tank påfyllnad är inte billiga.
Problem

Electric superchargers har traditionellt haft tre stora problem. Den första och mest grundläggande är att laddningskompressorn sig kräver kraft för att vrida. Detta är en del av anledningen till att turbos (som tar sin ström från att expandera avgaser) producerar mer ström än en identisk storlek kompressor. Andra är el inte gratis. En kompressor som kräver 50 hästkrafter för att komprimera en given luftvolym kommer att kräva 50 hästkrafter inget om det drar det ström från vevaxeln eller generatorn. För det tredje kan en vanlig bil generator kan producera 50 hästkrafter (ca 37,3 kilowatt) väger över 100 pounds. Ännu värre skulle det elmotorn som drev kompressor väger ungefär samma.
Framsteg

Två stora framsteg har börjat göra elektriska superchargers en verkligt livskraftig teknik. För det första, de flesta elektriska kompressorer använder en avancerad turbo-typ centrifugal kompressor, vilket ger mindre motstånd och mer luftflöde /höja produktionen per enhet för effekt förbrukas än old-school Roots-typ kompressorer. Magnet-teknik hjälper till att ta itu med massa problem, moderna elmotorer /generatorer använder extremt kraftfulla neodym /magneter beryllium som tillåter dem att producera samma effekt som mycket tyngre motorer /generatorer med svaga järnbaserade magneter. Batteriet och motorteknik har kommit tillräckligt långt på denna punkt som en high-end kompressor /batteriet inställning faktiskt kan väga och kosta mindre än en jämförbar turbo kit.
Ideal Applications

Elproduktion är fortfarande ett problem, men modern teknik återigen kommer till undsättning i form av kraftfulla och lätta litium-jon-batterier. Litium-jon-batterier som kan lagra tillräckligt med energi för att driva en elektrisk kompressor får tillräckligt lätt, kompakt nog och tillräckligt billiga för att göra dem ett hållbart alternativ till tunga, power-påfrestande generatorer. Den elektriska kompressor /batteri combo fungerar som en självpåfyllande lustgas system, effekt återstår att trycka på en knapp, men bilens generator kan ladda upp batteriet mellan körningarna. Dock kostar det elektriska kompressor systemet fortfarande långt mer och är svårare att ställa än en jämförbar lustgas set-up, så dessa power-tilläggsfunktioner är egentligen bara kostnadseffektiva för professionella åkare som kanske annars bränner igenom hundratals dollar av lustgas i en helg. Elektrisk kompressorer verkar också som en perfekt passform för hybridfordon, som redan har kraftfulla generatorer kan snabbt ladda sina enorma batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85944.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.