Vilka Pistons att använda med en Turbo

Du kan tänka på en turboladdad motor som ett slags hybrid jetmotor. Den enda verkliga skillnaden mellan de två är att en turboladdad bil motorn använder en roterande enheten att behålla makten axeln snurrar på låga varv, medan en jetmotor använder helt statiska brännkammare och måste kontinuerligt roterar vid höga varvtal för att hålla förbränningen igång. Motorn är egentligen bara ansvarig för innehållande turbo trycket, så du måste bygga upp det med denna filosofi i åtanke. Smidda kolvar

Eftersom motorn är i huvudsak ett städ för turbo trycket att slå mot, allt den behöver vara så stark som möjligt. Om du bygger en motor med en turbo i åtanke, försök inte att spara pengar med hjälp av sämre gjutna eller hypereutektisk (kisel-legering) kolvar. Dessa är bra för de flesta naturligt aspirerade applikationer, men kommer att allvarligt begränsa din turbomotor makt potential.
Låg kompression Pistons

Turboaggregat ökar trycket i förbränningskammaren, vilket gör blandningen mer benägna till detonation. Hög komprimering kolvar ökar också detonation potential, vilket gör motorkompressionsbroms den främsta begränsande faktorn där boost är berörda. En bra tumregel är att släppa kompression med ungefär en poäng för varje 15 pounds av boost. Men tänk på att tappa kompression för långt kommer att minska motoreffekten när off boost, ökar turbofördröjning och minskande körbarhet.
Kupade Pistons

Yttranden variera om turbomotorer är bäst lämpade för kupade eller flat-top kolvar, men den allmänna uppfattningen är att det beror på förbränningskammaren utformning och volym. Små brännkammare tenderar att göra bättre med en djup kolv skålen, och större göra bättre med en flat tallrik. Helst vill du en ganska liten, öppen förbränningskammare med liten eller ingen spärr (platt) yta och en djupt skålade kolv.
Optimerade ring Lands

Medan modern kolv tekniken tillåter konstruktörer att placera kolvringar närmare kolvtoppen för större makt, men du vill vara på den säkra sidan genom att köpa kolvar med ring länder så långt bort från åtgärden som möjligt. Avstånd minskar stressen på kolvringarna och ökar mängden stress kolvarna kan ta innan sprickbildning.
Förstärkningar

Turbo kolvar har normalt mycket tjocka toppar och extra förstärkning runt handleden pin. Dessa förstärkningar gör lägga lite tyngd, men de kommer att öka mängden av trycket kolvarna kan ta utan att brista. Detta är en viktig fråga för alla specialbyggda turbomotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85670.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.