Hur du ändrar en 1932 Chevy från en 6-volts till en 12-volts

Uppgradera din 1932 Chevrolet från en 6-volts system till ett 12-volts system är en mekanisk förbättring som du kan utföra utan att lossa fordonet. När du avlägsnar den 6-volts system är inte en bra idé om du planerar att återställa din Chevy till sitt ursprungliga skick, om du planerar att använda bilen regelbundet eller är orolig tillförlitlighet, kommer du vill ha ett 12-volts system. För en, kan en 6-volts generator laddar inte 6-volts batteri på tomgång. Andra, 6-volts batterier har en mycket svår tid att vända en starter i kallt väder. Tredje, har den 12-volts system varit industristandard sedan 1950-talet, så delar är lätta att hitta. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Skruvmejsel
Spetstång
Grinder
Welder 12-volts generator
12-volts generator mount
12-volts batteri
12-volts batteri mount
12-volts regulator
ersätter tråd
12-volts regulator mount
12-volts glödlampor | 12-volts ljus församlingar
Visa fler instruktioner
1

Haka loss kablarna från 6-volts batteri med en skiftnyckel och uttag. Ta ut batteriet ur fästet buren. Haka loss batterikablarna från 6-volts generator med en skruvmejsel. Skruva av skruvarna som generatorn till 6-volts regulator. Ta bort generatorn från generatorn fästet med en socket och skiftnyckel. Skruva av kablarna från regulatorn, ställ dem åt sidan och ta bort regulatorn från regulatorn fästet.
2

bort ljuset täcker från huvudet och bakljus med en skruvmejsel. Dra 6-volts glödlampor för hand eller med tång. Lossa 6-volts ljus församlingar och ta bort dem. Det bör inte finnas några interiör belysning, men om det finns, ta bort dem samt deras församlingar. Addera 3

Seat 12-volts ljus församlingar i huvudet och bakljus höljen med skruvar. Skjut 12-volts lampor i församlingarna och vrida dem ett kvarts varv medsols.
4

Slipa 6-volts generator, monterar batteri och regulator off av ramen. När fästena var sittande, svetsa den 12-volts generator fäste och nytt batteri och regulator fästen. Regulatorn kan fästas till generatorn, i vilket fall det inte behöver ett fäste.
5

Kontrollera att ledningar exponerade koppar eller dålig hölje. Om du hittar tråd som är otillräcklig, byt ut den. Fäst 12-volts batteri till den nya fästet. Gör samma sak för generatorn och regulatorn. Anslut regulatorn kablarna till generatorn och batteriets kablar till generatorn. Anslut batterikablarna till batteripolerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86961.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.