Oljekylare Instruktioner

Värme är en motor värsta fiende, och ett överflöd av värme kan leda till kostsamma reparationer för saker som spruckna topplock och beslagtagna kolvar. På de flesta bilar och lätta lastbilar vatten och frostskyddsmedel spela den primära funktionen för kylning av motorn, men motorns olja kan spela en viktig roll för att säkerställa livslängden på din motor. Definition

En oljekylare består av en adapterplatta som är inklämt mellan motorblocket och oljefiltret, som är ansluten via ett par gummirör till en radiator monterad framför kylvätska radiator och luftkonditionering kondensor. Trycksatt olja flödar in i adapterplattan en ut genom en av gummirör. Den flyter sedan i oljan radiator där luft passerar över kylflänsarna tar värme från oljan. Oljan återvänder sedan genom det andra gummislang, och strömmar genom motorns smörjsystem.
Installation av adapterplattan

Börja genom att höja fordonets framsida och stödja den med domkraften placeras under ramen. Ta avloppet bulten från oljetråget att tappa ur oljan från motorn. Låt all olja rinna ut innan du installerar om bulten. Ta sedan bort oljefiltret, men var försiktig, kan olja rinna ut ur filtret när du tar bort den. Rengör filtret monteringsytan och se till att det gamla filtret packningen har avlägsnats. Du måste köpa en adapterplatta specifikt för din motor, men en del kan arbeta för ett utbud av fordon och komma med ett par olika beslag. Torka passa varje beslag för att fastställa vilket som tätar adapterplattan på motorblocket och filtret till adapterplattan. Skjut adapterplattan till ett läge på oljefiltret monteringsytan. Se till att den är placerad är ett sådant sätt att du lätt kan installera raderna gummi olja och att oljan linjer inte kommer att kontakta motorn eller komponenter avgaser. Sätt beslaget genom adapterplattan och dra den till motorblocket. Sedan installerar ett nytt oljefilter på botten av adapterplattan.
Installation av olje Kylare

Look mellan kylaren core stöd och bilens grill en plats att montera olje kylare. Det skall monteras på samma sida av fordonet att oljefiltret är på om möjligt. Montera den på den låga sidan av kylvätska kylaren så att det inte kommer att blockera luftflödet. De flesta oljekylare kit kommer med nylonband som passerar kylvätskan kylaren att montera olje kylare. Var ytterst noga med att inte skada kylflänsar eller rör medan monteringen av kylaren.
Montering av oljeledningar.

Oljeledningen oftast kommer som en lång gummi röret, helt enkelt halvera det och anslut ledningarna till de ingående och utgående portar på adapterplattan och olja radiator. Använd slangklämmor för att fästa gummi linjer till kopplingarna. Du måste iaktta yttersta försiktighet när routing raderna. Håll dem borta från alla extrema värmekällor såsom motorblocket, avgasgrenrör och katalysator. Också hålla linjerna borta från alla rörliga delar på fordonets motor, styrning eller fjädring. Linjerna ska fästas i fordonets ram med stålband eller nylon band, inte hänger fritt. När oljekylaren är installerat kan du fylla på motorolja och kör motorn för att testa för läckor. Du motorn kan kräva ytterligare olja för att kompensera för den volymökning av oljeledningar och radiator. Bara hålla oljenivån mellan MAX och linjer MIN märkning på motorn oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83265.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.