DIY Suburban Exhaust

The Suburban s 80 + år produktionen har verkligen försäkrat sin plats i historien som en av de all-time stora människor och lastbärare men, för alla sina förtjänster, är denna mångsidiga trucken inte utan fel. Konsekvensen av alla mångsidighet och bogsering makt är att Suburbans tenderar att vara stor, tung och långsam. Varje eftermarknaden avgaserna förbättrar accelerationen något, men ett riktigt konstruerad systemet ökar vridmoment och prestanda över hela linjen. Headers

Suburbans inte har sålts med någonting, men GM: s small eller big block V8 för nästan 40 år, så det är där vi ska börja. Om du har en Suburban med något mindre än en 6.0L, då är du redan är väl medvetna om det faktum att stora hästkrafter är underbart, men inte få något denna tunga röra sig som stort vridmoment. Om du ersätter sidhuvudet på din bil, sedan gå till en uppsättning med den längsta uppsättningen av primära rör möjliga, lång, kommer tunna primärvalen ge din motor lite välbehövlig vridmoment vid låga varvtal. En uppsättning av full längd race headers är bäst, förutsatt att du har ram eller markfrigången för att passa dem. Om inte, använd en "bunt av ormar" uppsättning av lika långa shorty headers, vilket kommer att öka både hästkrafter och vridmoment.
Katalysator ersätter

Äldre Suburban s (pre-1996) har oerhört restriktiva omvandlare som kostar lastbilen ca 20 hästkrafter när de var nya, och har inte förbättrats med tiden. Den goda nyheten är att om din lastbil är 2006 eller äldre, då kan du dra nytta av en liten lucka i (de flesta stater ') avgaskrav som gör att du kan använda en omvandlare avsedd för någon V8-motor som kom utrustade i din bil. Ett lager ersättare omvandlare för en big block (8.1L till 7.2L) Suburban flyter betydligt bättre än små block omvandlare, och gör att du kan behålla utsläpp efterlevs.
Avgassystem och Ljuddämpare

När det gäller de Suburbans och avgaser dimensionering, tumregeln är att "Go big, eller gå hem." Past omvandlaren (s), någon del av bilens avgassystem kan bara stå att hämma prestanda, så en stor uppsättning av fyra tums avloppsrör skulle inte vara onödigt. Använd den tjockaste slangen som du känner dig bekväm med, eftersom tunnare slangar kan orsaka avgaser drone och gör din "Burban låter mer som en humla än elefanten är det. Sant, kanske den tjockaste möjliga slang lägga £ 40 över den lättaste tillgängliga, men du är osannolikt att märka mindre än en procents ökning i totalvikt. Överväga att installera en modern X-Pipe i stället för lager H-pipe, de flyter bättre och kommer att låta bättre om du använder side-exit avgaser

Ljuddämpare val är en smaksak, men du kan. vill överväga att installera två uppsättningar. Använd en rak glas-pack för att mjuka upp motorns högfrekventa resonans, och sedan installera en uppsättning av all-metal kammare (förbryllad) halsdukar vidare i systemet. Kombinerat med en X-pipe, kommer denna metod att ge ditt fä en djup och subtilt komplexa avgasljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83765.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.