Hur skapar jag en Ford 302 för bränsle körsträcka

Så mycket som 70 procent av bilens lagrad kemisk energi aldrig gör det till hjulen,? Det mesta av energin i dina bensin vindar upp som spillvärme, som går in i din kyl systemet och strömmar ut genom kylaren. Denna termiska energi kommer från antingen den värme som produceras av själva förbränningsprocessen eller genom friktion av mekaniska komponenter gnider mot varandra. Den 302 är inget undantag, och erbjuder många möjligheter till förbättringar på en rad områden. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

Coat alla dina lagerytor med specialitet Teflon pulver. Detta hjälper inte bara drastiskt minska friktionen i motorn, det förbättrar också motorns livslängd och olja liv genom bättre smörjförmåga och lägre friktion.
2

Installera den lättaste möjliga vevaxeln och stavar. I slutändan, alla dina motorns rörliga inre delar är ett nödvändigt ont. De makt som deras massa kräver att accelerera är bortkastad energi, vilket du kan minska med hjälp av lättare komponenter. Använd en lätt vevaxel som har haft motvikten kanter avfasade för att minska olja bygga upp. Installera en "vind-fack" under vevaxeln för att hålla oljan där den hör hemma.
3

Installera platt-top, 10 till 1, hypereutektiska (högt silikoninnehåll) kolvar och extremt låg spänning kolvringarna. Kolvarna kommer att bidra till att hålla vikten nere, och de låg spänning ringar kommer att betala stora utdelningar i bränsleekonomi senare. Om din 302 ser mycket motorvägen miles då du kanske vill överväga att installera något mer effektiv men tyngre skålade kolvar. Kupade kolvarna gör inte så bra i stop-and-go-trafik, men excel på motorvägen.
4

Installera en uppsättning höga huvuden virvlar runt cylinder. Fords effektiva GT40 och GT40P huvuden (finns på tidiga 90-talet Mustangs och sena 90-talet Explorers, respektive) är ett utmärkt val för överkomliga priser, prestanda och bränsleekonomi. Coat kolven tops, förbränningskammarväggar tak, insug och avgas portar med isolerande keramiska powdercoat. Detta kommer att hålla värmeenergi där den hör hemma, gör makt istället för uppvärmning av vatten.
5

Installera en låg-lift "truck" eller RV "kamaxel, långkörare insugningsröret (belagd på botten med keramisk isolator), en vila för länge rör race-stil headers (belagd insida och ut med keramik), en 1987-1994 Mustang insprutningssystemet underväxelkopplingen remskivor, en elektrisk vattenpump och elektrisk kylfläkt.
6

Installera en race-stil pump vevhus vacuum, du behöver detta för att hålla förbränningsgaser från att blåsa förbi dina lågspänning kolvringar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84358.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.