Hur man identifierar ett litet block och en hög nickelhalt Block på en Chevy

Chevrolet har producerat den lilla block motor i dussintals olika konfigurationer sedan den först introducerades i mitten av 1950-talet. General Motors legeringar alla sina block gjutjärn med en viss mängd nickel, men under en tid, kasta dem med en betydligt högre nickelhalt än det gör idag. Den höga nickelhalt gjorde blocket starkare och mer motståndskraftiga mot slitage, men det måste användas med försiktighet. Många high-nickelhalt block gjöts med relativt tunna cylinderväggarna, och kan bara säkert över-uttråkad av ca 0,030 tum. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Harmonic balancer avdragare
Packning skrapa
Mirror
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

identifiera de blockera gjutning nummer, som du hittar på toppen av bell-bostäder ås (där överföringen ansluter). Om du ser ett "+ +" efter gjutning numret, då är det en hög-nickel-blocket.
2

Ta harmonisk balansaxel och vevaxelremskiva från framsidan av vevaxeln. Avlägsna vattenpumpen och transmissionskåpan från framsidan av motorn. Identifiera blocket gjutning strax ovanför vevaxeln ramlagertapparna.
3

Notera siffrorna du ser det. De anger blockets nickel och tenn volymprocent. Om du ser både en 010 och 020, har blocket 10 procent tenn och 20 procent nickel i volym. En 010 eller 020 i sig indikerar blockets nickelhalt som 10 eller 20 procent, respektive.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95972.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.