Hur man skall höja en bils Suspension

En bil eller lastbil suspension kan höjas genom en serie av anpassningar eller reservdelar, vilket ger bilen mer markfrigång. Att ha en högre markfrigång kan hjälpa till med terrängförhållanden, enklare reparationer eller invändig åtkomst. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan höja ett fordons suspension i ungefär tre timmar. Instruktioner
1

mäta höjden på fordonet på en plan yta, och bestämma hur mycket att höja suspension. Höja suspension endast en tum eller två kan göras med justeringar eller enkla bolt-on delar,. Extrem medvetenhet (över tre eller fyra inches) kommer att kräva många nya delar eller satser lyft
2

Justera torsionsstänger till en högre hastighet med en hex-head skiftnyckel. De flesta 1970 sedaner och många lastbilar har torsionsstänger i suspension i stället för fjädrar. Dessa stänger kan justeras från undersidan av fordonet, som är monterade på ramen järnväg, genom att vrida justeringsbulten i medurs riktning. Om bulten är för snäv för att vända, palla upp hjulet för att torsionsstång att lindra sin komprimering. Var noga med att utjämna de barer och nivån på fordonets.
3

Öka höjden eller hastigheten av spiralfjädrar. Taller spolar höjer hur karossen sitter på dess ramkomponenter. De främre spolarna kan bytas ut med hjälp av ett verktyg fjäder kompressor för att hålla den på plats medan kontrollgrupperna separeras. Bakre fjädrar är normalt expanderas när den bakre änden lyfts upp, och kan tas ut och ersätts med handen utan ett verktyg.
4

Installera bojor på bladfjädrarna, om tillämpligt. Schacklar är de H-formade fästen som håller bladfjädern till slutet av fordonets ram, och ersätta dessa med längre typer kommer att höja fordonet avsevärt. Vissa modeller har främre och bakre bladfjädrar som kan lyftas på detta sätt, till exempel äldre jeepar. Bygeln avlägsnas genom stöttning upp fordonet, höja centrum av bladfjädern att dekomprimera den, sedan unbolting och ersätta bygeln. Med denna metod kan leda till problem med enheten-linjevinkel, särskilt pinionvinkel, och där transmissionen böjer för att möta den bakre differential med en axel och U-bultar. Lyfta över två inches kan leda till problem med dessa vinklar.
5

Installera högväxt däck för att öka höjden från marken till differentialen. Många 4WD lastbilar kommer att installera lift kit bara så att högväxt däck passar under kroppen, ibland till överdrift. Höjden på däcken begränsas av höjden på hjulhuset, eftersom de främre hjulen måste vända och stora däck kan gnugga eller slipa mot kroppen. Tillämpa en av de övriga stegen kan göra längre, större däck möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83901.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.