Hur koppla in en Batterifrånskiljare

Racing bilar är kul, och kan ge ett bra uttag när det görs i en trygg miljö. Men innan du drar iväg till banan för att riva upp det, måste du göra din bil säker. En säkerhetsfunktion tillgänglig för racerbilar - liksom vanliga fordon - är ett batteri frånskiljare. Med en av dessa växlar kan du omedelbart bryta strömmen till fordonet i händelse av en vältning eller annan olycka. De är inte svårt att installera - det tar bara lite tid och förberedelse. Saker du behöver
4-gauge Batterikabel, cirka 30 meter lång
Bits
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Terminal VECKARE
4-gauge batteripolerna med en /2-tums hål
buntband
Kabelskalare
Trådklipp
Marine-stil positiva batteripolen
1-tums gummigenomföring
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort minuspolen på batteriet med 3/8-tums Ratchet.
2

Hitta en lämplig plats för batteriet frånskiljare. Detta kan vara ända fram på stötfångaren, eller hela vägen i ryggen i bagageluckan. Det beror på personliga preferenser, eller om du tävlings bilen, reglerna för särskild organisation du tävla med. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme bakom panelen för att montera brytare och manövrera terminalerna på plats.
3

Borra ett hål i plåten med borrmaskin och borrar för bytet. Börja med en mindre borr och successivt arbeta dig uppåt, vilket kommer att hjälpa till att hålla panelen i formen.
4

Montera frånskiljare. Sätt den genom plåten så att brytaren är utanför kroppen och använder den medföljande monteringsmuttern.
5

Gör en testkörning av batterikabeln så du kan räkna ut vilken längd du behöver. Kör det genom de områden du kommer att köra den för den slutliga installationen.
6

bort kabeln och skala ändarna. Sedan krimpa på den terminala änden till båda sidor av kabeln.
7

Bult ena änden av batterikabeln till omkopplaren. Oroa dig inte om vilken terminal det är installerat på, det borde fungera på båda sidor eftersom det är bara en on-off switch
8

Run annan längd batterikabeln från switchen till de tillbehör du behöver. för fordonet. Det kan vara flera längder beroende på din användning, och kan gå till stereon, säkring makt, startmotor och generator, till exempel.
9

köra kabeln för sista gången och fäst den vid fordonet med buntband. Det enklaste sättet att göra detta är genom bilens interiör, med en gummigenomföring på brandväggen och dölja kabeln under mattan. Självklart om du inte har mattan, fast den där du kan.
10

Bolt marin stil batteripolen på batteripolen med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.

11

Bolt batterikabeln till den nya terminalen och installera den negativa terminalen. Nu allt är klart och bör fungera korrekt. Vrid omkopplaren till "på" och se till att fordonet körs korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94978.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.