Hur du ändrar Utväxling Från 3,73-4,10

Byta din bak gearset med numeriskt högre växlar kommer att resultera i bättre acceleration på bekostnad av ökad bränsleförbrukning. Gear ersättning är en lång och engagerad process som varierar från bil till bil, men i allmänhet kräver dissasembly av din bakre differential. Detta kräver att ta bort de bakre bromsarna, släppa bakaxlar, och koppla bort drivaxeln. Saker du behöver
Handverktyg inklusive skiftnycklar och hylsnyckelsats med förlängningar
Torx bits
pulperkniv
Spetstång
4.10 gear set
Bakre differential packning
Bakre differential vätska
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på plan mark och lossa de bakre muttrarna. Använd en hydraulisk domkraft för att höja den bakre änden, sedan placera bilen på pallbockar. Ta bort hjulen följt av de bakre bromsarna. De bakre bromsok kommer typiskt att hållas till den bakre rotorn med två bultar. Avlägsna skruvarna, lyft bromsok från rotorerna, då buntband dem ur vägen, se till att du inte lägger någon vikt på den bakre bromsledningen.
2

Ta bort C-clips som säkra bakaxlar med vass tång, och sedan ta bort de nedre bultarna på den bakre differentialen. Låt vätskan rinna ut ur differentialen. Vissa bilar kan ha dedikerade avtappningspluggar på bakre differential lock, i vilket fall dränera den bakre differentialen via avtappningspluggen, ta sedan bort pluggen på den bakre differentialen luckan. Förvänta någonstans 1 till 3 liter vätska att rinna ur differential, så se till att ha en kastrull för att fånga upp vätskan. Ta bort den bakre differential genom att lossa fästskruvarna, kan antalet från åtta till 12 bultar. Som
3

Ta bort den bakre låsbulten med en skiftnyckel. Detta kommer typiskt att vara placerad i mitten främre delen av bäraren. Vrid hållaren för axeln att glida ut. Skjut in halvaxlarna att avlägsna C-clips och skjut halvaxlarna bort från centrum bäraren. Ta bort hållaren locken med en hylsa och lång spärrnyckel. Använd en stor bändjärn att driva transportören uppåt och lossa den från huset. Med transportören ut, kommer du att kunna frigöra drivaxeln genom att placera ett slag i låsläge, sedan använda en gummiklubba för att driva drevet ut.
4

Använd en lageravdragare att ta bort det gamla lagret i drevet. Du kanske tycker att det är lättare att göra detta på en arbetsbänk eftersom drevet är nu ut ur fordonet. Tryck lagret på nya drevet. Installera pinjongen med en ny krossa hylsa. Shim bäraren att se till att det är centrerat. Skruva den nya växeln i differentialen och dra åt bulten. Montera kugghjulet differential ringen, och se till att shims korrekt. Sätt tillbaka locken och vridmoment ditt tillverkarens specifikationer.
5

tillbaka axlarna och installera om C-klipp till differentialen, följt av spindel växel stift. Sätt tillbaka differential lock med en ny packning, sedan fylla differential med ny vätska. Se din bruksanvisning för att bestämma rätt mängd vätska, liksom den angivna växellådsolja vikt. De flesta fordon använder 75W-90 olja, men det kan variera mellan olika tillverkare. När fordonet är knäppt och på marken, se till att långsamt köra några figur 8 mönster att försäkra vätska distribuerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87103.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.