Hur man installerar en Universal Horn Knapp

Automobile horn ger en mycket viktig funktion när någon kör fordonet eller vid parkering. De tjänar som omedelbara varningssystem för att locka andra förare, cyklister eller fotgängare på överhängande fara, eller som ett sätt att varna andra för en farlig situation. Ibland behöver vi också varna djur av vår strategi. Ibland våra horn funktionsfel genom ratten kontaktbrytaren, eller vill vi helt enkelt ett backup-system. Universal hornknappar kan ge den extra säkerhet. De kan installeras av alla fordon ägare, med några steg och enkla verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Razor kniv
Wire strippor
In-line säkring
Wire nötter
eltejp
Borrmotor
Borrspetsar
självgängande skruvar, 3/4-tums
Skruv öljetter (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

köp din universalsats signalhornsknapp. Notera om du vill ha en dubbel knapp tråd horn eller en enda tråd knapp. Den enda tråd knapp kräver endast en kabel anslutning, vilket kommer att bli en het (positiva) ledningen till säkringen blocket eller till original horn tråd i hornet ledningsnät. Den enda tråd knapp kräver att du monterar knappen direkt i metallen i instrumentbrädan ramen eller någon annan metall källa. Den dubbel tråd knappen kommer att kräva att jorda extra kabel till chassit eller någon del av metallramen.
2

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms set. Koppla bort den negativa batterikabeln med en socket och skiftnyckel. Lyft huven och lokalisera den ursprungliga utrustningen horn. Det kommer att finnas endast en fäst vid ett tånge utskjutande från hornet, som kommer att vara den varma tråden. Följ denna tråd tillbaka mot instrumentbrädan så långt du kan. Du kanske måste skära vävstolen för att lokalisera den. Hitta en bra plats för att klippa tråd med tråd strippor. Använd kabelskalaren att strippa båda ändar, vilket innebär att ungefär en halv tum av skalad kabel.
3

Ta en in-line säkring, med trådar fästa i båda ändar, och placera den mellan klippa kabeln. Twist ena änden av hornet tråd till ena änden av in-line säkringstråd för hand. Twist en tråd mutter på leden. Gör samma sak med den andra änden, men lägga den långa satsen kabeln i skarven, vrida tre trådar tillsammans och tvinna en tråd mutter på anslutningen. Du har nu en enda tråd ansluten med två tråd nötter, med en säkring på mellan, och en ny het tråd som kommer ut av det. Tejpa överflödig kabel slack till den huvudsakliga kabelstrumpa.
4

Kör enda kit tråd upp vävstolen, tejpa den till vävstolen med eltejp när du flyttar mot baksidan av motorn. Hitta en genomföring i brandvägg och trycker tråden igenom. Gå till förarsätet och bestämmer var du ska montera din horn knappen. Borra två hål som matchar bredden på knappen monteringsramen i metall delen av instrumentbrädan. Borra ett mer större hål i centrum av de två monteringshålen. Var noga med att inte borra i någon komponent på den andra sidan av instrumentbrädan.
5

Kör tråd upp genom mitten hålet mot dig och fäst den tråden på hornet knappen. Du kanske har en hona jack på knappen tråd eller en spade kontakt. Använd kit delar för att ansluta de två kablarna genom strippning i slutet av hornet tråd och fästa den rätta kontakten. När du är ansluten, justera tutan-mount över borrhålen och vrid två självgängande skruvar i instrumentbrädan för hand. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
6

Anslut en extra kabel till baksidan av tutan om den har två inlägg kontakter. Detta kommer att bli en jordkabel. Kör jordledningen inuti instrumentbrädan. Crimp en skruv ögla på änden av tråden. Leta efter en god jord källa under instrumentbrädan, till exempel en liten mutter eller bult fäst vid ramen. Avlägsna bulten med en sockel eller använd en skruvmejsel för att ta bort skruven. Anslut öglan till den, och skruva bulten eller skruva tillbaka med en sockel eller skruvmejsel.
7

Tuck upp överflödig kabel i instrumentbrädan, säkra med eltejp så det inte faller ner eller fastna på någonting. Anslut den negativa batterikabeln och testa horn operationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85220.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.