En DIY Glasfiber Sub Box

Skapa en anpassad glasfiber baslåda för sina bilar är ett projekt som har uppskattas av många bilentusiaster. Arbeta med glasfiber kan verka skrämmande i början, men det är mycket lättare än de flesta tror. Om du kan arbeta med papper mache, kan du hantera förmodligen glasfiber utan problem. När du är klar och installerar din sub box, kommer din bilstereo ta på en nivå av makt som du inte kommer att tro. Saker du behöver
Måttband
1/2-tums MDF
Drill Jigsaw Foton och bits för 1-tums trä skruvar
skruvmejsel
Fleece
Häftpistol
Disponibel skopor till glasfiberharts och katalysator
fiberglasmatta
målarpenslar
Gummihandskar
roterande verktyg med skärblad
sandpapper eller elektrisk slipmaskin
Primer och färg
Subwoofer med tillhörande sladdar och skruvar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla artiklar från din stam.
2

Mät det område där du planerar att sätta din sub box. Vanligtvis har du antingen en enda sub box går längs hela längden av stammen, eller två sub lådor placerade i de bakre hörnen.
3

Skär en ram för din sub box ut av 1/2-tums MDF (Medium Density fiberboard) efter de mätningar som du tog. Du behöver inte använda raka, rektangulära bitar - följa konturerna av stammen

För en sub box går över hela bålen, behöver du en bas, en rygg och två sidor.. Den övre och främre lämnas öppen.

För ett hörn sub box, behöver du en bas och de två bakre väggarna. De övre och främre väggar lämnas öppen.
4

Skruva bitar av sub box ram tillsammans med 1-tums träskruvar. Borra hål i träet först att hålla den från att dela.
5

Borra ett hål på baksidan av ramen som är tillräckligt stor för att passera subwoofern s kablar genom.
6

Sätt ramen i bagageutrymmet för att se till att den passar ordentligt, ta sedan bort den och placera den på flera ark tidningen.
7

Rita en cirkel på en bit MDF samma diameter som subwoofern, sedan mäta upp en tum och rita en andra cirkel. Klipp ut båda cirklarna att bilda högtalaren ringen. För att skära ut den inre cirkeln, borra ett hål stort nog för att få bladet av ett pussel i det.
8

Skär fyra träpinne bitar att fungera som ben för talaren ringen, som kommer att placeras ovanpå dem som en tabell. De bakre två ben bör vara så hög som ramens baksida, medan de främre två bör vara en tum eller två kortare att göra tilt högtalaren ringen framåt.
9

Använd varmt lim för att fästa benen talaren ringen, sedan för att fästa hela enheten till mitten av ramens bas (riktad framåt).
10

Drape en bit av fleece över hela den öppna del av bilden.

11

Staple ullen till högtalaren ringen, sträcker det hårt du arbetar.
12

Sträck fleece till kanterna på ramen och häfta dem på plats. Klipp av överskott fleece, när allt är häftade på plats. Du skapar ett lager av fleece över ramen som skinnet på en trumma.
13

Sätt på ett par gummihandskar för att skydda huden. Du kommer att vilja ha dem från denna punkt på.
14

Blanda en liten sats av glasfiber harts med den katalysator i en disponibel hink. Följ blandningsförhållandet tillhandahålls på hartsbehållaren.
15

Borsta plasten på fleece, mättar den helt. Låt massan helt bota tills den har härdat. Detta tar normalt en till tre timmar.
16

Tear glasfibermatta i 5-tums rutor. Du vill nog kvadrater för att helt täcka de fleece fyra gånger.
17

Blanda en större sats av harts och katalysator.
18

Brush katalyserad harts på den stelnade fleece, sedan Tryck glasfiber rutor till det. Överlappning dem något för att säkerställa full täckning.
19

Knacka mer harts i glasfiber fyrkanter med borst av borsten, vilket kommer att mätta dem och tvinga ut eventuella luftbubblor.
20

Applicera tre flera skikt av glasfiber och harts. Låt glasfiber för att härda fullständigt när den har alla använts.
21

Skär ut hålet i högtalaren ring med ett roterande verktyg. Bär glasögon och en partikel mask för detta steg och nästa steg för att skydda dina ögon och lungor från glasfiber damm.
22

Sand hela sub box smidig, börjar med 100-grit sandpapper för att avlägsna eventuella grader eller brister. När detta är klart, gå vidare till 200, 300 och slutligen 400-grit för att jämna och polera ytan.
23

Prime och måla sub box om så önskas.
24 < p> Sätt sub box i bagageluckan. Efter gängning högtalarkabeln genom hålet i ryggen, borra flera hål grundlig basen och bilen ram. Bolt sub box till ramen genom dessa hål.
25

Hook upp subwoofern till tråden och skruva in den i sub box.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86032.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.