Hur man bygger en SBC fläktmotor

small block Chevrolet motorer har alltid erbjudit några av de bästa bang-for-the-buck utföra alla V8, och som är sannare nu än det någonsin var. Även dagens detaljer och sammanställningar kan kosta lite mer än förr, är det faktum att effektnivåer har vuxit i åtminstone direkt proportion. Bygga 500-plus hästkrafter är inte någon stor bedrift i dessa dagar, speciellt när du får in power huggormar såsom turbos, kompressor och lustgas. Märkligt nog har det faktum att hästkrafter är nu så lätt att göra ledde till en nyfunnen fokus på att göra makt samtidigt behålla vridmoment, tillförlitlighet och bränsleekonomi. Instruktioner
1

Börja med en eftermarknad "låda" motor som GM ZZ4 350. Ja, kan du krypa skroten söker en anständig kärna motor, men när du riva sönder den, har det magnafluxed för sprickor, bearbetas tillbaka till spec och monteras med anständiga stavar och kolvar du kommer att vara inom ca $ 500 av kostnaden av en ZZ4. Och för allt det arbete du fortfarande inte får garantin eller sinnesfrid som en fabriksmonterad crate motor erbjudanden.
2

Installera en uppsättning huvuden med minst 250 cfm av luftflöde genom insugsportarna och minst 200 cfm genom avgaser vid 0.400-tums ventillyft. Motstå frestelsen att gå för en uppsättning av huvuden som annonserar enormt flöde siffror på 0,500 tum eller över ventillyft,. Denna motor kombination använder en ganska liten kam för att upprätthålla streetability, så huvudet flöde över 0,450-tums hissen är ganska irrelevant

3

Installera en uppsättning tjockare huvudet packningar för att släppa din kompression ner till en fläkt-vänligt 8,8-till-1. De flesta cheferna använder en 64-cc eller 72-cc förbränningsrum, vilket kommer att sätta din kompression på ca 9,5-till-1 eller 10-till-1 med ZZ4 s standard kolvar. Om du använder en 72-cc förbränningsrum, Fel-Pro artikelnummer 1043 kommer att ge en korrekt 8.8-till-1.
4

Installera en hydraulisk rulle kamaxel med högst 0,450 tum lyft och 215 graders duration vid 0.050-tums ventillyft. Använd en kam med minst 113 grader av lob separation vinkel för att minimera ventil överlappning (den tid ventilerna håller öppet samtidigt. En fläkt-specifik kam skulle fungera bäst, men du kan skörda de flesta av fläktens cam fördelar genom användning av 1,5-till-1 vipparmar på intag och 1,6-till-1 rockers för avgaserna.
5

Bolt din fläkt val till cheferna. Denna combo är speciellt konstruerad för att arbeta med en Roots-typ positiv förskjutning fläkt som Magnusun 122, men någon GM 6-71 medelstora fläkt fungerar. Använd en fläkt med en spiralformad eller skruvtyp rotorer och en boost bypass ventil. dessa förbättringar kan ditt fläkten att köras effektivt både i boost och under kryssning för maximal effekt och bränsleekonomi.
6

Top monteringen av med antingen en 850 cfm förgasare eller motsvarande spjällhus insprutningssystemet. CARB är billigare val, men kommer inte tillbaka mixen av kraft, bränsleeffektivitet eller inaktiv kvalitet som en riktigt avstämd insprutningssystemet kommer. Om du har budgeten, använd bränsleinsprutning. GM HEI distributören fungerar för denna applikation, men en eftermarknad distributör kommer tillbaka mer kraft och flexibilitet . Bolt en uppsättning av 1-3/4 till 1-7/8 tum klev primära headers använder en 3-1/2 inch samlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96473.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.