Hur man bygger en kall luftintag

Förbränningsmotorer använder komprimerad luft och bränsle för att leverera kraft till drivlinan i ett fordon för att göra det gå. Många faktorer går att göra motorns arbete på sin topp potential, men en sak som kan göra en betydande skillnad i hur din motor presterar är temperaturen och mängden luft som levereras till förbränningskammaren. Din motorns lager luft leverans system ger tillräckligt med luft för daglig körning och gas körsträcka, men för att få den mest hästkrafter eller för tävlings situationer en kall luftintaget är viktigt. Kall luft intag rutt luften avgivningssystemet till en position i motorrummet som ger i svalare utanför luft i stället för varma motorrummet luft. Kall luft intag kit finns för en mängd olika tillämpningar, men ibland kan bli dyrt. Det är möjligt att göra din egen kall tilluft med material lätt tillgängliga på din lokala Biltema. Saker du behöver
Cone stil luft filterBendable avgaser tubingScrewdriversMetal strappingMetal skruvar
Visa fler instruktioner
1

Börja med att ta bort ditt gamla system luftintag. Pop huven och leta luften rutan. Koppla loss slangen luftintag från luften rutan med skruvmejseln och skruva av skruvarna på alla fyra sidor av luft rutan ut det ur sitt fäste.
2

Bestäm var i motorrummet du ska montera den kalla luftintaget. Ett bra ställe är oftast vid basen av kylaren bakom luften dammen, eftersom detta ger direkt tvingade, kall luft till luftfiltret. När du har valt platsen för kallt luftintaget, bestämma det bästa sättet att dra den dit. Bestäm hur du ska köra böjbara avgas slangen genom motorrummet för att nå platsen för kall luft intag.
3

Montera avgas slangen till slutet av luftintaget med skruvmejseln , sedan väg slangen genom motorrummet mot den nya placeringen av luftfiltret. Använd metall band att säkert montera slangen på plats genom motorrummet. Montera luftfiltret till slutet av slangen med skruvmejseln, sedan använda metallen band att montera luftfiltret på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82983.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.