Hur man installerar en sele släpvagnskablage på en Highlander Hybrid

Din Toyota Highlander är en av de få hybrider som kan dra en släpvagn. 2011 års modell har en maximal dragkapacitet på 3500 pounds när den är korrekt utrustade. Detta gör att du kan dra en medelstor last, båt eller husvagn. Safe bogsering börjar med ordentlig belysning av trailern. Före varje resa, se till att släpets lampor är operativa och följa statliga och lokala föreskrifter. Installera en sele släpvagnskablage på din Highlander kan göras med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Skruvmejselsats
12-volts testlampa
4-poliga kablage
Scotch lås kontakter
Buntband
eltejp
Visa mer Instruktioner
1

Öppna den bakre luckan på Highlander och ta bort skruvarna som fixerar bakljusen på fordonet. Dra lamporna ur sina hålor.
2

Vrid tändlåset till det första läget och aktivera fordonets indikatorlampor.
3

Klipp en tråd av den 12-volts prov ljus till en jordanslutning nära en av bakljus. Varje ren metall yta, exempelvis en ramdel eller omålad bult, kommer att fungera.
4

Probe trådarna som driver bakljus med testet ljus. När lampan tänds har du hittat indikatorns strömkälla. Upprepa detta steg för att hitta rätt trådar för vänster och höger signaler.
5

Anslut den bruna kabeln på 4-polig kontakt till rätt tråd på bilens positionsljus med en scotch-kontakt. Dessa verkar genom att placera en tråd i varje lucka och stänga spärren.
6

Anslut den gröna ledningen på selen till höger blinkers makt, den gula sladden till vänster blinkers och vita kabeln till jordanslutningen på Highlander. En typisk jordledningen i en Toyota är svart eller vitt.
7

Linda anslutningarna i eltejp och fästa alla lösa trådar på kroppen med buntband.
8

Kör pluggen änden av kontaktdonet genom ljuset uttaget och förbi kanten av den inre kroppen panelen så att den vilar i lastutrymmet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86551.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.