Hur får man en mekanisk Grepp på en racerbil

ensitsiga tävlingsbilar har två typer av grepp, aerodynamiska grepp och mekanisk grepp. Aerodynamisk grepp är grepp som genereras av vingarna och manipulation av luft över, under och runt bilen för att skapa downforce och grepp. Mekanisk grepp är greppet som genereras av inställningarna på bilen och de mekaniska egenskaperna hos chassit. Mekanisk grepp huvudsakligen genereras av däck, fjädring och styrsystem, så ökar greppet och effektiviteten av dessa kommer att bidra till att öka mekaniska grepp. Instruktioner
en

öka bredden på däcken. Detta ökar kontaktytan och låter däcken för att generera mer grepp.
2

Optimera däcktrycket. Testa olika däcktryck för att se vad som ger dig den högsta laterala kurvtagningskraft.
3

Ändra camber på däcken. Den camber är hur mycket däcken luta mot mitten av fordonet. Lutande däcken i mot mitten gör att kontaktytan är större under hård kurvtagning och därmed öka kurvtagning grepp. Det kan dock minska kontakt korrigeringsfil under rak linje bromsning, och öka bromssträckan.
4

Mjuka suspensionen. Mjukgörande suspensionen gör däcken till bättre avtal med gupp i vägen, vilket kan öka tiden däcket är i kontakt med vägen, och därmed öka deras grepp. Over-mjukgörande suspensionen kan göra att bilen löst grepp eftersom det kan minska effektiviteten av insidan däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95856.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.