Felsökning av en elektronisk bromsspak

När en elektronisk broms styrenhet inte fungerar på rätt sätt, kan stoppa tunga släpvagnar bli en farlig strävan. Lyckligtvis är många av de elektroniska bromssystem styrenheter som finns på dagens förare marknad underlättar felsöka problem genom inbyggda diagnostik. Men om din handkontrollen inte har omborddiagnos, det finns fortfarande några vanliga frågor för att söka efter i ett försök att få din controller arbetar. Ju tidigare att problemet är identifierat, desto snabbare kan du få din trailer tillbaka på vägen. Saker du behöver
Bruksanvisning
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Anslut släpvagnen till dragfordonet. Sitta inne i fordonet så att den elektroniska bromsen regulatorn är synlig. Vrid dragfordonet på och gör ett stopp vid låg hastighet. Inspektera regulatorns framsida för felsökning koder, om den är utrustad med en digital eller LED-display. Ta del av färgen på några lampor på styrenheten om en display läses är inte tillgänglig. Läs i bruksanvisningen för en beskrivning av den specifika regulatorns felsökning avläsning.
2

Kontrollera anslutningen jordkabel. Helst ska jordledning fästas till fordonets negativa batteripolen. Ta den negativa batterikabeln, kontrollera visuellt en god jordkontakt, och ersätta den negativa kabeln. Vissa broms modeller, såsom ett Tekonsha, visas ett meddelande på skärmen varning som säger "öppen mark" eller en unik digital felsökning kod.
3

Kontrollera strömmen till systemet. Om skärmen eller lamporna inte fungerar, kan det vara en förlust av makt till styrenheten och elektriska bromssystem. Kontrollera att styrenheten strömkabeln är ansluten till den positiva batteripolen av dragfordonet. Använd ett 12-volts testet ljus för att bekräfta att det finns ström till styrenheten från batteriet genom att placera testet ljus i strömkabeln på kontrollenheten. Om det finns ström, och det finns fortfarande ingen display, kan det finnas ett fel i styrenheten själv. Kontakta regulatorns tillverkaren för information om garantin.
4

Kontrollera att styrenheten sitter på en nivå vinkel. Läs i bruksanvisningen för din specifika broms controller att kontrollera acceptabel vinkel intervall för regulatorns montering. Controllers monterade på en felaktig vinkel visas en varning på skärmen lite, om en sådan finns tillgänglig.
5

Kontrollera om makten på släpets kontakt för att se om strömmen levereras till vagnens bromssystem. Använd ett 12-volts testlampa att testa kraften som produceras vid kontakten när bromsen styrenheten är inkopplad. Om det inte finns någon ström i kontakten, kontrollera kontakten och kablarna mellan styrenheten och släp kontakt för shorts eller skador. Brist på makt på trailern kontakten kommer typiskt att indikeras med en felsökning kod på controllers utrustade med en avläsning display.
6

Testa spänningen vid stoppljus switch, placerad på bromspedalen församling, när bromsstyrningen är i ingrepp genom att trycka ned bromspedalen. Om det är låg eller ingen spänning vid stoppljus switch, kontrollera skador i ledningar och anslutningar mellan styrenhet och stoppljus switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86674.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.