Hur man installerar ett femte kontroll Hjulbroms

Förmågan att effektivt stoppa ett femte hjul släpvagnens bakom en bogsera riggen är ett viktigt inslag för att säkra bogsering. Genom att installera ett femte controller hjul broms är förarna ges möjlighet att styra bromskraft av ett femte hjul släp från hytten på sitt fordon. Vanligtvis är de flesta vändskiva släpvagnar utrustade med ett elektriskt bromssystem. Således kommer installera rätt bromskontroll betyda att installera en elektronisk bromskontroll anpassad till specifikationerna för din vändskiva och bogsera riggen. Saker du behöver
Electric bromskontroll
bogsera fordon
Monteringsfäste
Kabelsats
Lödkolv
Visa fler instruktioner
1

Köp en elektrisk broms som är kompatibel med din vändskiva och bogsera fordon. Proportionella styrenheter använder en rörelsesensor för att detektera hur snabbt bogsera riggen bromsar och stoppar det femte hjulet därefter. Omvänt, tidsfördröjd styrenheter tillämpa en viss summa av bromskraft, bestäms av användaren, varje gång de bogsera riggen bromsar. Välj en typ av regulator baserad på dina personliga preferenser och budget.
2

Wire regulatorn till bogsera fordonet för att leverera ström till styrenheten själv och vagnens bromssystem vid användning. Köp en snabbkoppling sele från bilens tillverkare, eller koppla kontrollenheten med hjälp av en universell metod. För universell kabeldragning, anslut den vita kabeln till en bergvärmepump. Löd den röda kabeln till den kalla sidan av stoppet strömbrytare på bromspedalen. Dra den svarta kabeln genom en automatisk återställning brytare och på bilens positiva batteripolen. Kör den blåa ledningen till släpet kontakt för att leverera ström till vändskivan bromsarna.
3

Montera femte controller hjulbroms inuti hytten på fordonet när kabeldragningen är klar. Välj en plats som är lätt tillgänglig medan fordonet är i rörelse, såsom under instrumentbrädan eller på toppen av instrumentbrädan nära mitten av vindrutan. Montera fästet och säkra regulatorn i hållaren. Beroende på den specifika kontrollenheten, kan du behöva för att jämna enheten så att den sitter direkt parallell till fordonet.
4

Hitch dragfordonet till vändskivan efter ledningsdragning bromsen styrenheten och montera den på . Ställ justeringar bromsstyrningar enligt tillverkarens riktlinjer för en platt, asfalterad yta innan man börjar på en resa med din vändskiva och nya broms controller. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86673.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.