Hur sänka en 1997 GMC Sonoma

Den 1997 GMC Sonoma är en liten lastbil som är ett populärt val för anpassning av många entusiaster. I detta hänseende kommer det i andra bara till sin tvilling, Chevrolet S10. Båda lastbilarna dela den exakta kroppen, ram och delar. Den mest billigt och enklaste sättet att sänka en 1997 GMC Sonoma är att sänka torsionsstavarna i fronten och använd sänka block för bakvagnen. Båda dessa åtgärder kan göras av en person i en uppfart utan några specialverktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Sänkning block
Måttband
Visa fler instruktioner
Front End
en

Lyft den främre änden av den Sonoma med en domkraft. Placera en pallbock under varje sida av lastbilen, precis bakom framhjulen och direkt under ramen. Skjut under framför lastbilen, precis framför axeln, för att lokalisera torsionsstången.
2

Lokalisera bulten på vardera änden av torsionsstaven fästet. Använd en spärrnyckel och hylsa för att lossa torsion bulten, som kommer att orsaka den främre änden för att sänka. För att höja lastbilen upp, dra åt torsion bulten. Suspensionen kan justeras efter behov om du vill höja upp eller sänka den ytterligare vid en senare tidpunkt. Var noga med att göra samma justeringar på båda ändarna så att fordonet förblir nivån.
3

Avlägsna domkraften och lägre lastbilen till marken. Mät från stötfångaren till marken på båda sidor för att se till att de är ännu.
Rear End
4

Lyft den bakre delen av lastbilen och placera de bakre rambalkar på pallbockar. Skjut under Sonoma och lokalisera de stora U-bultarna som går över bladfjädrar, bredvid bakhjulen.
5

Ta bort de två bultarna från varje avlägsna U-bultarna. Det finns en U-bult på varje sida av trucken.
6

Placera en sänkning block på toppen av bladfjädrarna, foder upp muttern på undersidan av blocket med hålet i bladet våren.
7

Byt U-bultarna, dra åt alla bultar och lägre lastbil. Kontrollera att de främre och bakre sänks till önskad position.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86602.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.