Hur man installerar ett AFE intag

En eftermarknaden intag kan förbättra motorns prestanda på flera sätt, bland annat bättre effekt och bränsleeffektivitet. Den exakta installationsmetoden kommer att variera något från en bil till nästa, men alla AFE intag installerar med en liknande process. Det befintliga luftsystemet kommer att tas bort helt och hållet för att göra plats för den nya intag. Varje AFE intag är utformad med ett märke och modell av fordon i åtanke, så se till att intaget du köper är kompatibel med ditt fordon. Saker du behöver
Skruvmejsel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från luftflöde sensor och VSV ventil. Beroende på fordon kommer dessa poster vara belägna antingen på toppen av luftlådan, eller på sidan av inloppsröret. Du kan hitta dem genom att följa de enda kablarna som ansluter till intaget systemet. Skruva loss båda av dessa objekt med en skruvmejsel och dra ut dem för intaget. Dra loss slangen gummiutsugring ansluten till botten av luftintaget röret.
2

Lossa klämman som håller luften röret till spjällhuset. Använd en skruvmejsel för att backa ut skruven på slangklämman tills röret är löst nog att dra bort. Den andra änden av röret anslutet till luft rutan. Addera 3

Ta bort locket från luften rutan. Beroende på fordonets typ, kan det hållas på med bultar eller skruvar. Använd en hylsnyckel eller skruvmejsel för att ta bort dem, dra sedan av locket. Ta luften filtrera ut och bort bultarna längst ned i luftlådan. Avlägsna luften rutan.
4

Placera AFE intag s koppling runt spjällhuset. Vrid skruven medurs med en skruvmejsel. Dra åt den runt spjällhuset öppningen.
5

Installera luftflöde sensor och VSV ventil som togs bort från det gamla intag systemet. Placera varje objekt i motsvarande kortplats ovanpå det nya intaget. De passar bara i en riktning, så om du stöter på motstånd, vrida artikeln och försök igen. Med hjälp av en skruvmejsel, installera skruvarna som tidigare togs bort. Tryck in linan gummi vakuum över den utskjutande röret i botten av intaget.
6

Sätt konen luftfiltret under slutet av AFE intag. Dra åt klämman metall slang med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86215.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.