Hur man kan minska buller i en van med dieselmotor

Dieselmotorer arbetar med betydligt högre kompression än bensinmotorer. Dieselmotorer producerar högt tryck avgaser som resulterar i pulserande, vibrationer och buller produktion som är typiskt högre än bensinmotorer. Ljudvågor och vibrationer överföra till kabinen av van från både motorn och avgassystemet. Ljud effektstyrning, kommer vibrationsdämpning och installation av ljud blockerande material bidra till att minska bullernivåerna från dieseldrivna lastbilar. Saker du behöver
resonated slutrör
Ljuddämpande mattor
Gummi avgasröret galgar
ljuddämpare
Hood liner
Visa fler instruktioner
1

Installera en resonans slutrör på slutet av avgasröret. En resonans slutrör innehåller ett ljuddämpande foder som kommer att minska den totala ljudet från avgassystemet. Minska ljudet från dieselmotorn avgasflödet kommer att dämpa bullret i bilen.
2

Ta bort säten, mattor, lister, tak klädsel och alla plastskydden från dörrar och inre av van . Installera CLD plattor - med begränsat lager dämparen kakel - eller andra ljuddämpande mattor på plåten för att minska ljudet vibrationer överföring. Överlagra nakna interiör med ljud blockerande ark för att minska ljudvågen överföring. Byt täcker, klädsel, trim, mattor och säten.
3

Inspektera avgasröret galgar. Ta bort alla galgar som är direkt svetsade både avgassystemet och van. Byt ut galgar med frihängande eller gummi-slutade galgar för att minska vibrationer överförs till chassit på van.
4

Byt avgassystemet s ljuddämparen med en ljuddämpare för att minska ljudet. Dieselmotorer i lastbilar har oftast högre deplacement än andra motorer. Ju större motorstorlek, desto fler avgaser som uppstår under drift. Halsdukar för att styra ljudet kommer att minska en dieselmotor totala ljudet.
5

Fäst ett ljuddämpande foder till undersidan av van huva och motor svepning, om sådan finns på insidan av van . Sound wave kontroll i motorrummet kommer att minska den totala ljud hörs både i kabinen och utanför fordonet. Om möjligt, installera ljuddämpande matta på brandväggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86576.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.