Hur Konvertera en buss i en husbil

Som av 2010, kan den dyraste husbil på planeten (det Featherlite Vantare Platinum Plus) kostar $ 2,5 miljoner och även en genomsnittlig, ny klass A husbil kör du väl över $ 300K. En riktigt trevlig, används skolbuss eller inter-city motor coach, å andra sidan, kan köra dig mindre än 10 procent av kostnaden för en ny husbil. Även med kostnaden för konverteringen, du tittar på ett ungefär $ 60K buy-in. Med tanke på dessa typer av nummer, det är litet konstigt att gör-det-själv-konverteringar är lika populära som de är bland dem som är villiga att sätta i arbete. Saker du behöver
full uppsättning av skärning, svetsning, formning och verktyg tillverkning.
Visa fler instruktioner
1

bort insidan av din buss, inklusive sätena, förvaringsfack, belysning och allt i under golvet förvaringsfack. Ta bort mattor /golv och alla inredningsdetaljer komponenter för att lämna bussen en urgröpt skal. De enda mekaniska komponenter bör du lämna på plats är de relaterade till värme /AC-system.
2

Installera självhäftande laminatgolv och plast badrum paneler på väggarna. Använd ett starkt lim konstruktion för att fästa paneler på väggarna. Om din buss har böjda väggar, kan du skapa en rak hjälpram för paneler längs väggarna med en L-kanals vinkel stål. Om du vill måla väggarna, spraya dem först med en plast-etsning primer.
3

Bygg en mur fem meter från baksidan av bussen för att separera badrummet från resten av husbilen. Bygga den precis som du skulle göra för ett hus, med 2by4s och plywood att bygga muren, och anslut den till golvet i bussen med genomgående bultar och muttrar. Använd ett starkt lim konstruktion för att ansluta denna vägg till väggar och tak i din buss, och ge den lite extra stöd genom att köra ett par av genomgående bultar genom taket. Placera badrum dörren bredvid förarplatsen sidoväggen.
4

Installera ett badkar, handfat och kemisk toalett i badrummet. Bygg en säng med huvudet intill badrummet väggen. Bygg skåp, ett matbord, handfat, spis och kylskåp bostäder, och installera alla andra möbler, apparater och system underhållning du gillar. Montera de lätta matcher, och dra ledningar för alla inre elektriska komponenter till ett säkringsblock i en av de under golvet förvaringsfack.
5

Installera din generator, batterier, färskvattentank, gråvatten tank och kompletterande elsystemet i under golvet förvaringsfack. Punch lameller i förvaringsfacket där du har valt att hysa generatorn för att säkerställa tillräcklig kylning. Koppla din generator och batterier till din inredning tillbehör säkringsplinten.
6

Injicera flera delar isolerande skum mellan innerväggspanelerna och ytterväggar samt lägre tak och tak.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84687.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.