Quadrajet bottenplatta Skillnader

GM Rochester Quadrajet fyra-FAT förgasare är en av de finaste racing uppgraderingar någonsin utformats för den traditionellt förgasare motor. Innan datorstyrda, elektronisk insprutning fuelmotorer, Q-jet, som det kärleksfullt kallas i racing kretsar, kontrollerat förändrade krav bränsleförbrukningen för racing motorer via en serie ventiler, fjädrar och slangar vakuum. Denna högpresterande enhet svarar på en rad finjusteringar och utbytbara delar. Var och en av följande ändringar utförs till Q-jet bottenplatta, och gör att du kan finjustera den förgasaren till de enskilda motorerna. Primär Axel Drift och Toleranser

Q-jet fungerar med hjälp av två tunnor under typiska belastning, och sedan öppnar upp till en massiv fyra fat bränsleflödet för racing och höga miljöer belastning. En fritt roterande huvud fjäril ventilspindeln är oundgänglig för driften av två-fat-till-fyra-fat övergång. Under delen livslängd, lockar den primära axeln bränsle lack och avlagringar tuggummi och kräver regelbunden rengöring. När förgasaren demonteras, ska bottenplattan håltolerans inspekteras. Om det behövs, ska hålen borras ut till ett original 25/64 tum tolerans
bronsbussningar för Main vridspjäll Shaft

Flawless pågående prestation vid det stora gaspådrag fjäril axeln garanterar bästa motorprestanda. Därför några entusiaster installerar brons drivaxlarna på de viktigaste vridspjäll axel. De bronsbussningar ger en naturlig motståndskraft mot bränsle uppbyggd, och se till att ventilen fungerar smidigt.
Motor upptag och förgasare Halsen Bore

förgasaren gör bränslet och luft att blanda, och styr mängden av bränsle-luft som strömmar in i motorn. Genom att öka förgasaren hals hål, kan en större volym bränsle strömma in i motorn. Denna modifiering förbättrar prestanda under hög belastning, skapa ökad racing prestanda och högre effekt. De intag upptag borrningen bör endast ändras genom en kvalificerad maskinist, på grund av de snäva toleranser och ännu mindre felmarginal.
Kraftkolv Ändring

Q-jet lämpar sig för ett antal motorstorlekar, och storleken hos motorn i sin tur påverkar förgasaren totala prestanda. Större motorer skapar högre vakuumnivåer, vilket i sin tur aktiverar förgasaren övergång från två-fat till fyra fat drift. Mindre förskjutning motorer kan ha svårt att skapa vakuum krafter som behövs för att initiera denna övergång. Kraftkolven och våren installeras i Q-jet bas kontroll vakuumet och övervaka de krafter under vilka förgasaren övergångar från två-fat till fyra fat drift. Genom att justera styrkan på fjädern och vikten av denna kolv, är förgasaren prestanda avstämd för att matcha motorns bränsleförbrukning och kräver prestanda.
Needle Valve och Val Float
< p> Bränsleflöde i förgasaren s flottörkammare styrs av en nålventil och flottöraggregatet. Modifiering av storleken av nålen ventil möjliggör ventilsätet diameter och flottören högre bränslekostnader volymer för att strömma genom förgasaren in kolvarna. Denna justering ökar också motorns prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86529.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.