Hur koppla upp dig en Sunpro Tach?

Varvräknare, används för att räkna antalet varv en motor gör per minut, är fördelaktiga mätare att installeras i bilen för att hindra dig från över varvar och förstöra motorn. Sunpro, en tillverkare av fordonseftermarknaden mätare, gör en mängd takometrar, som alla måste kopplas på samma sätt. Du kan välja var du vill montera det, men du måste ansluta den korrekt om du vill att det ska fungera ordentligt. Saker du behöver
Sunpro varvräknare
Avbitare
Eltejp
12 volt testlampa
Visa fler instruktioner
1

Strip 1 tum skärmning från ändarna av vardera av de fyra trådar sticker ut från baksidan av varvräknare. Det blir en svart, röd, grön och vit tråd.
2

Montera varvräknare i en lätt att visa plats som inte kommer att störa din förmåga att se vägen klart. Se till att du också har valt en väg där för att dölja ledningar för att underlätta en ren installation.
3

Anslut den svarta negativa jordledningen till någon ren metall yta i bilen. Om du är osäker på lämpligheten av den valda platsen, anslut änden alligator klämma på ditt test lampa till den positiva polen på batteriet och tryck spetsen testkabelns till metallytan, om lampan lyser platsen är bra, om inte väljer en annan.
4

Anslut den röda kabeln till utgången sidan av instrumentbelysningen säkringen. Detta bör märkas i ditt säkringspanel, men om inte, cykla instrumentet tänds på och av när du testar den utgående sidan av säkringar med spetsen på ditt test lampa medan alligator änden av lampan är ansluten till den negativa polen på din batteri. Testet Lampan stängs av och på med instrumentet lyser när du har hittat rätt anslutning.
5

Anslut den vita kabeln till dimmern omkopplaren, om du vill, till belysningskontrollen utgångssidan av säkringen. Kontrollera om denna säkring på samma sätt som i steg 4.
6

Anslut den gröna signalen kabeln till tändspolen. Mata vajern genom en öppning i brandväggen och in i motorrummet. I en förgasare modell fordon, anslut den exponerade änden av den gröna kabeln till den negativa polen på tändspolen. I ett insprutade bränslet fordon, anslut den exponerade änden av den gröna kabeln till varvräknaren terminalen på elektronisk tändning styrdonet, se din bruksanvisning för denna specifika plats
7

Ställ in omkopplaren märkt ". CYL "på baksidan av tachometrar höljet, till antalet cylindrar i motorn i din bil har. Slå på bilen och testa för korrekt funktionalitet, inklusive lampor och dimmer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87435.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.