Hur man kan förbättra bränsleekonomin & Hästkrafter

Det finns flera sätt att öka hästkrafter och samtidigt öka bränsleekonomi. Stock motorer är ganska restriktiv i fråga om deras luft /bränsletillförsel, tändning och avgassystem. Korrekt underhåll, kombinerat med några relativt enkla och billiga modifieringar, förbättrar avsevärt hästkrafter och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
Tändstift
tändkablarna
Motorolja
Eftermarknad luftfilter
Electric distributör
Tändspole
Avgassystem headers
Elektrisk fläkt

Visa fler instruktioner
1

Installera nya tändstift, tändstift kablar och byt olja. TÄNDSTIFT tips blir anfrätt med tiden, vilket minskar kontakten förmåga att leverera en riktig gnista. Även om de pluggar är i bra form, kommer korroderade tändstift kablar inte leverera el till pluggarna. Byta olja gör också att motorn arbetar lättare, frigöra hästkrafter och förbättra bränsle körsträcka.
2

Uppgradera beståndet luftfiltret med en kvalitet eftermarknaden filter. Lager luftfilter är tillverkade av material som allvarligt begränsar möjligheterna för luften att passera genom dem. Detta tvingar motorn att arbeta hårdare och förbränner mer bränsle för att dra luft genom filtret. Eftermarknad luftfilter är så effektiva, om inte mer, än lager filter. De hjälper luften passera mer fritt genom filtret till motorn.
3

Uppgradera till ett elektroniskt tändsystem. Detta är särskilt användbart för äldre bilar med en mekanisk punkter distributör. Helt enkelt skruva isär den befintliga distributören, ta bort det och installera ett elektroniskt. Överväga att uppgradera till en mer kraftfull tändspolen. Dessa uppgraderingar kommer att säkerställa en stark gnista når luft /bränsleblandningen.
4

Uppgradera din enda avgasröret till ett dubbelt avgassystem, om tillämpligt. En motor måste få bränsle och luft och avger avgaser. En enda avgassystemet börjar motorn att använda makt att utvisa avgaserna. Lägga till en andra avgasröret hjälper motorn "andas" bättre, öka hästkrafter och bränsle körsträcka.
5

Byt utblåsningsgrenrören med avgassystem rubriker. Ett avgasgrenrör rutter avgaserna från varje cylinder i ett enda rör, där kombinationen av avgaserna skall färdas genom en serie av vändningar innan de slutligen når avgasröret. Det krävs att motorn driva samman gaserna, råna motorn av makt och använder överdrivet bränsle. Ett avgassystem header använder ett avgasrör för varje cylinder, vilket betyder att motorn inte längre behöver kombinera gaserna från varje cylinder.
6

Byt den mekaniska fläkten med en elektrisk, om tillämpligt. Mekaniska fläktar bult direkt till framsidan av motorn och använda motorns effekt för att vända fläktbladen. Byte av mekanisk fläkt med en elektrisk enhet eliminerar Dra Mekanisk fläkt platser på motorn, ökar motorns effekt till drivhjulen. Elektriska fläktar bult direkt till kylaren och är enkla att installera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94926.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.