Hur du ansluter en inverter till ett Elsystem

Växelriktare är användbara anordningar för omvandling av likström (DC) makt till växelström (AC) ström. De används ofta i bilar och lastbilar för att tillåta användning av vanliga AC-drivna enheter såsom tv-apparater och dvd-spelare. Växelriktare används också för att leverera ström till bärbara datorer. Ansluta dessa enheter till ett fordons elsystem kräver förbinder de två strömkablarna som ger näring till omriktaren. Den nätström tillhandahålls via ett eluttag inbyggd i omriktaren. Saker du behöver
Inverter
Elektriska avbitare
Wire
Wire strippor
Genomföring
Drill
Montering skruvar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Bestäm var omriktaren kommer att monteras i fordonet. Dessa enheter kan få heta, och de måste monteras i ett område med fritt luftflöde. Använd skruvmejseln och skruvar för att fästa omriktaren till fordonets chassi.
2

Dra den svarta och röda kabeln i omriktaren genom kupén till motorns brandvägg. Kontrollera hålet storlek som behövs för genomföringen. Genomföringen paketet kommer att ge denna information. Borra hålet genom brandväggen och in genomföringen i hålet. Genomföringen bör omfatta alla exponerade metallen i hålet som kan gnida sig mot inverter trådarna.
3

Skjut de svarta och röda inverter kablar genom genomföringen hålet. Route trådarna runt motorrummet till batteriet. Anslut den röda kabeln till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa polen på batteriet. Du kan ansluta dessa kablar med krokodilklämmor, eller du kan klämma dem på batteriet inlägget genom att lossa batterikabeln och fastspänning omriktaren kabeln mellan batteri klämman och batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86396.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.