Hur port jag Ford 2.3 Turbo Head?

Cylinder portning är en av de äldsta hot rod tricks, Lyssnande tillbaka till en tid när stora eftermarknaden motordelar antingen inte existerar eller kostar mer än de motorer som de var avsedda för . Portering är processen att omforma och (ofta) förstärka ett topplock intag och avloppsportarna att öka luftflödet från intag till cylindrarna. En gång tänkt som något av en svart konst bland hot-rodders, är topplocket portning nu något som nästan alla genomsnittliga mekaniker kan göra - förutsatt att mekanikern har rätt verktyg och kunskap samt viss erfarenhet förväg. Saker du behöver
vit sprayfärg nära Old intag och Grenrörspackning
Electric die grinder med 1/4-tums enhet
portning kit
innerdiameterkraven hakmått
Cylindrisk dubbel-cut hårdmetall dör kvarn bit, 3/8-tums diameter
Ovala hugget hårdmetall dör kvarn bit, 3/8-tums diameter
Bivax lite smörjmedel
Penetrerande olja, antingen spray eller flytande
Visa fler instruktioner
1

låg en gammal packning insugningsrör över huvudet intag yta och håll den på plats med två skruvar insugningsröret. Spraya packningen och huvudet yta med ett mycket tunt lager av vit färg. Ta försiktigt bort intag packningen att avslöja den vita ringen runt dina portar. Upprepa denna procedur på avgassidan.
2

Använd din cylindriska karbid bit att ta bort all metall täckt med vit färg. Håll bit på ungefär 45 grader mot huvudet yta medan slipning.
3

Blanda 45 graders åsen du just skapade omkring en tum i porten. Upprepa denna "packning matchning" förfarande på avgassidan. Packning matchning kommer att vara värt minst 10 hästkrafter.
4

bort ungefär 0,10 tum av material från spetsen på den korta sidan vändradie, vilket är där hamnen börjar böjas nedåt mot ventilöppningen . Använd din oval bit och sfäriska slipstenar att blanda kortsidan sväng slät. Ta inte mer än 0,10 tum av materialet här, eller du dödar lufthastighet och lågt varvtal flöde.
5

Använd din cylindrisk bit och slipstenar för att ta bort gjutning åsen där ventilsätena är pressas in i huvudet. Förstora "skål" område strax innanför porten för att skapa en smidig övergång från hamnen till ventilsätet. För att undvika mejsling något område, flytta runt på insidan av skålen i en medsols rörelse, skapar en komplett cirkel ungefär varannan sekund. Släta den med den finaste slipsten du har.
6

Avlägsna gjutning åsen inuti förbränningskammaren där ventilen trycktes in i huvudet. Använd en cylindrisk sten lite som hölls vid ungefär en 15 graders vinkel mot ventilsätet - och vara mycket, mycket noga med att inte nick ventilsätet. Detta är ett dyrt misstag, så gör inte detta "unshrouding" förfarande utan någon praktik på en gammal topplocket.
7

Förstora hela avgasporten med 0,10 tum med en kombination av karbid bit och slipsten som du behöver använda. Putsa insidan av hamnen och förbränningskammaren taket till en spegel glans med sandpapper klaff-hjul och sfäriska slipstenar.
8

Re-kontur inloppsventilen guider till en något triangulär form, med punkt i triangeln pekar mot din insprutare urtag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84588.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.