Så här kontrollerar viskositeten hos Auto Paint

Kontrollera viskositet spraybara färger, särskilt billacker, är avgörande för att säkerställa att din färg går på smidigt, jämnt och enkelt. Svårigheten att kontrollera detta är att viskositeten kan ändras beroende på temperaturen, så samma färg kan vara tjockare vid 60 grader och för tunn för att använda vid 80. Ett annat problem är att olika märken av färger måste tillämpas på en annan viskositet. Detta är något som du måste ta reda på när du köper färgen (det kommer brukar säga på behållaren eller tillverkarens hemsida). En annan fråga är att vissa viskositet koppar kan hålla mer färg än andra så tiden kan variera. Använda varumärket rekommendera på din färg spruta för bästa resultat. Saker du behöver
Viskositet cup
Stop Watch
Viskositetsdiagram
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en viskositet cup. Det finns några märken av dessa, så leta efter en din spruta citerar. Det kommer att säga något i stil med "12-14 sekunder Zahn # 1" vilket innebär att du bör köpa en Zahn # 1 viskositet kopp. Du kan hitta dessa koppar på nätet eller från en yta (billack) leverantör.
2

Doppa koppen i färgen så att den helt fyller till toppen och förbereda ditt stoppur. Den spetsiga änden med hålet ska vara vänd nedåt i färgen.
3

Dra koppen från färgen, starta stoppuret och låt färgen löpa fritt. Stoppa klockan när koppen är tom. Mängden sekunder det tar att tömma är hur du ser på viskositeten. Kör testet igen för att säkerställa noggrannheten.
4

Jämför antalet sekunder det tog för att färgen ska droppa igenom din kopp med en viskositet diagram. Detta diagram kommer att berätta den perfekta tiden. Du kan behöva antingen tunna eller förtjockas din färg som behövs för att nå den tiden.
5

Undvik gallring eller förtjockning mer färg än du behöver inom de närmaste dagarna. Temperaturväxlingar och kemisk interaktion kan påverka din färg och gör det svårt att använda eller ens bryta ned i vissa fall (särskilt i extrem värme). Du bör förbereda din färg för omedelbar användning under nuvarande förhållanden och lämnar färgen du inte kan använda omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85889.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.