Fördelar med Synthetic Gear Oil

Syntetiska oljor är inte syntetisk i den meningen att de är gjorda av star-damm och hinkar med vätgas. Eftersom de är gjorda genom att bryta ner konventionell olja och hopsättning det med endast de nödvändiga komponenterna, saknar syntetisk olja många av de föroreningar som konventionella oljor gör, och kan vara konstruerad för att prestera på ett sätt som konventionella oljor inte kan. Effekt

en aspekt som håller dra professionella race team tillbaka till syntetiska oljor är deras prestanda, vilket alla kommer ner till "hjul hästkrafter." Oavsett hur mycket hästkrafter en motor producerar, det kommer att ta en viss mängd bara för att övervinna friktionen och trögheten i olika drivlinan komponenter som överföring och differentierad.

Ett chassi eller "hjulet" dynamometer mäter hästkrafter som faktiskt har överförts till marken, och de flesta av tiden det handlar om en 20 procent förlust av makt mellan motorn och hjulen. Eftersom syntetiska oljor är mycket halare än konventionella oljor, de hjälper till att minska motståndet som orsakas av dessa komponenter och lägga mer kraft till marken.

Ett test utfört av Machinery Lubrication Magazine fann att syntetiska oljor är värd ungefär en 8 till 9 procent ökad kraftöverföring. På en 500 hästkrafter bil, skulle detta innebära en ökning på 40 till 45 hästkrafter till hjulen jämfört med konventionella oljor.
Cold Weather


Eftersom de inte innehåller paraffinliknande växer även de mest raffinerade konventionella oljor, syntet kan arbeta på mycket större extrema temperaturer. Medan konventionell olja är praktiskt frysas vid något under 15 grader Fahrenheit, syntet är fortfarande ganska flytande och kan smörjande redskap.

När man betänker det faktum att vid dessa temperaturer själva metallen blir spröd och benägen till snabbt slitage, det blir tydligt att den överlägsna smörjning från syntetiska oljor kan göra skillnaden mellan att gå och köra hem.
Fördelning

Många av de föroreningar och tillsatser som finns i konventionella oljor bryta ner med värme, blir värdelös och potentiellt skadligt slam. Även om det verkar som om detta skulle vara mindre problematiskt för växellådsoljor, är det faktum att kompressionskraften av ingripande kugghjul kan skapa en hel del lokal värme, som står en bra chans att vända vitala vätskor i klibbiga träkol över tiden.

Bortsett från karboniserande, konventionella oljor kommer också förlorar sin smörjförmåga med tiden, vilket kan vara ett allvarligt problem där manuella växellådor är berörda. På grund av deras ständig växelverkan, för synkroniserad mesh utrustar i manuella transmissioner kräver en hel del av smörjning. En olja som har förlorat sin smörjförmåga orsakar snabbt synkro-mesh slitage, och efterföljande överföring misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83572.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.