Fördelar med en förgasare Spacer

Förgasaren spacer är något av en gåta i en värld av hot-rod. Distanser är billiga, ganska universella och använd inga rörliga delar, men de ofta öka makten mer än ett antal delar som kostar många gånger så mycket. Medan testning och tuning är en viktig del av spacer urvalsprocessen, de är oftast billiga nog att du hade råd att köpa några och välj spacer - eller kombination av distanser - som fungerar bäst för din motor. Carb CFM Tillgång

En typisk dubbel-planet insugningsrör - en med en vertikal vägg dividera cirkulationskammaren nedanför carb - vänder sig i huvudsak en fyra-FAT förgasare i två två tunnor, och en två-fat i ett par enstaka-fat. Detta är vanligtvis en bra strategi när det gäller att upprätthålla motorns vakuum och mellanregister vridmoment, men det hindrar hästkrafter genom att beröva de enskilda cylindrarna i en stor reservoar av luft. Om du är villig att offra lite av moment för hästkrafter, kan man lika gärna stänga intaget till en fullständig singel-kammaren genom att skära plenumet delarväggen till halva höjden eller ta bort den helt. I för ett öre, i ett halvt kilo, säger de
Carb Selection

Fyra fat kolhydrater generellt kommit med en av två bult patters,. Antingen standard " , Holley "eller AFB mönster, eller den mer utspridda Quadrajet. Förgasare spacers kom faktiskt om inte som ett sätt att öka prestanda men som adaptrar för att passa icke-stock kolhydrater till lager grenrör. Mellanlägget s prestanda fördelar var något av en trevlig överraskning. Många distanser kommer förborrade att acceptera antingen bultmönster, så att byta till ett icke-lager förgasare inte svårare än att installera om mixern stock bränslet.
Termisk Isolering

Hot bränslet förångas snabbare i cylindern, vilket kan vara en välsignelse i termer av bränsleeffektivitet och drift i kallt väder, men ett hinder för prestanda. Varmt bränsle och varma förgasare ökar intaget lufttemperatur, vilket minskar luft och därmed syre densitet. Detta är skadligt för hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi, vilket uppväger eventuella ekonomi vinster du kan se köra något varmare bränsle. Cool bränsle gör inte mycket för kallt väder prestanda, men dem är rasterna. Köra en spacer metall carb minskar bränsle temperatur av endast stöd av andra förgasaren packningen, men fullt isolerande "fenol" eller plastdistanser kommer att göra jobbet ännu bättre.
Ökning Totalt Plenum Volym

Underdimensionerade kamrarna är inte ovanligt, särskilt om utsläpp-eran motorer. Detta är oftast en fråga om tillverkarens kostnadsbesparingar, eftersträvas en praxis helt enkelt så att tillverkaren kan använda samma intaget på en 400-kubik-tums motor som de skulle på en 305. Så följer bean-counter logik: Bättre att ge upp hästkrafter på en opraktiskt stor 400-kubik-tums motor än att kasta en separat fördelare för sina tre fjärdedels skala kusin. Installera antingen en öppen eller fyra hål spacer hjälper att ångra tillverkarens besparingsprogram, vilket plenum volymen tillbaka upp till där det borde ha varit i första hand.
Ökad
atomisering

I de flesta fall, en förgasare är runda fat avslutas direkt under gasinmatningsskivorna, ett praktiskt tillvägagångssätt, men inte den bästa där bränsle atomisering är berörda. En fyra-hål spacer fungerar i huvudsak som en förlängning av förgasaren, förlänga den för att öka lufthastigheten genom den. Resultatet är en ökning av både totala luftflödet genom förgasaren och bättre bränsle blandning när dropparna slår att snabbare flytta luftström. Dessutom, de flesta carb distanser har jämna kanter istället för skarpa hörn, vilket ytterligare förbättrar luftflödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96819.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.