Hur Retrofit Bälten Sash Seat?

Säkerhetsbälten har varit obligatorisk i de flesta stater i många år, men bilar tillverkade före 1970 kan inte ha dem eller kanske bara höftbälten. Om du har köpt en klassisk bil med endast höftbälten installerat och vill förbättra sin säkerhet, kan du i efterhand ett skärp eller axelrem. Du kan köpa en församling axelrem på din lokala Biltema, men om du är eftermontering en klassisk bil, kommer installationen kräver tillsats av ankare fästen vid två fästpunkter. En är på axel-nivå på insidan pelaren i bilens kaross, den andra - den låsbeslagsenhet - är installerad på golvet bakom insidan av sätet bredvid överföringen tunneln. Om bilen är en cabriolet, är axeln ankare installeras under bakrutan. Saker du behöver
axelremmen och fästuppsättning
Golv Vinkelbeslag
7/18-inch bultar och låsmuttrar
Borra med olika bitar
nitpistol
1/8- tums nitar
Körnare
Pre-borrade, tunga montageplåt, dimensioner: 1 1/4 tum x 3 tum (# 10154 platta)
Visa fler instruktioner
Installera Shoulder Anchor
1

bort alla paneler från bilens pelare (de strukturella stolpar som stöder bilens tak) eller bakrutan området (om en cabriolet). Följ instruktionerna i bilens instruktionsbok för att hitta de klipp som håller paneler på. Stick in en skruvmejsel under klippen till pop dem ur hållaren hålen. Skruva några skruvar eller bultar som håller paneler på plats.
2

Mark platser att borra hål som matchar fästet för bågen bältet. Placera hålen så att konsolen blir cirka åtta inches ovanför toppen av ryggstödet.
3

Spåra konturerna av den tunga monteringsplattan på pelaren. Tryck på en buckla i mitten av varje markerad hål med en körnare. Denna buckla hjälper till att hålla din borr från att glida ur plats under borrningen.
4

Borra hålet i mitten med en ½-tums borr. Borra de två mindre hål som är för att vara belägen över och under centrumhålet med en 1/8-inch borr. Borra ett införingshål med en 1 1/2-inch tråkig borr.
5

Sätt i fästplattan genom ett 1/2-tums hål upp i den inre väggen av fordonet. Rada upp förborrade hålen med de motsvarande hålen på monteringsplattan och håll på plats.
6

Infoga en 1/8-tums nit med en 3/8-tums axel i var och en av två förborrade 1/8-tums hål och sedan in i motsvarande hål på fästplattan. Fäst nitpistol till var och en av nitarna och pumpa handtaget på niten pistol för att installera varje nitar.
7

Byt inre panel. Borra hål i paneler för att rymma bandet fäste. Skruva fast fäste på väggen.
Installera Belt Buckle församling på golvfäste
8

Mark golvet i bilen för att ange hålen i vinkeljärnet . Enheten kommer att bifogas bakom insidan av sätet bredvid överföringen tunneln. Borra 7/16-inch hål i golvet i bilen. Var noga med att placera dem så att de lätt kan nås under bilen.
9

Infoga 7/16-inch bultarna i hålen i fästet och genom hålen i golvet. Under bilen, placera 3-tums tunga brickor på att bultarna. Thread låsmuttrar på bultarna och dra åt ordentligt.
10

Fäst ändfästet på den andra änden av bältet Vinkelfästet i golvet. Dra åt bultarna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86679.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.