Rekommenderade uppgraderingar för en Ford E4OD

Även Fords 7.3 liters Powerstroke motorn har nått legendarisk status för sin hållbarhet och makt potential, den E4OD transmission som vanligtvis kom utrustade på mitten av 90-talet Ford Powerstroke utrustade fordon var funktionsduglig i bästa. Transmissionen fungerade bra i lätta applikationer, men inte var väl utformade för att hantera bogsering behov Powerstroke-utrustade lastbilar. Flera eftermarknaden företag erbjuder allt från uppgradera delar för att slutföra tung överföring plikt ersättare att förbättra fabriken E4OD. Grundläggande uppgraderingar och underhåll
p Om din E4OD är fortfarande funktionellt, sedan installera en överföring svalare tillsammans med färsk transmissionsolja och transmission filterbyte är de bästa sätten att förbättra livet för överföringen. Värme är vad dödar en transmission, och det kan förvärras av stammen från bogsering eller plöjning. Dessa enkla uppgraderingar kan ske utan avlägsnande av transmissionen. För ett fordon som ofta drev, följ svåra schemat tull underhållet i din instruktionsbok för att förlänga livet på din överföring, tillsammans med att lägga ett externt transmissionsfilter att arbeta tillsammans med det interna filtret.
output och input Shaft Uppgraderingar
p Om du är villig att ta bort din E4OD för uppgradering ändamål, sedan en pre-1988 E4OD kommer att gynnas av en installation av sju-tand bak glidmedel stil bakre utgående axel, i synnerhet om lastbilen kör ett numeriskt hög bakaxelutväxling. Detta hjälper till att förhindra planetväxlar brister som beror på dålig smörjning. Ingående axeln ersättare med en eftermarknad enhet kommer att förbättra styrka och växlingskvaliteten.
Omprogrammering

Eftersom E4OD är en elektroniskt styrd transmission, omprogrammering överföringen kan ge förbättrad funktion och minska växel jakt genom att justera trycket, momentomvandlare lock-up punkt. Eftermarknad företag erbjuder fristående användaren justerbara programmering moduler för E4OD.
Transmissioner Replacement Aftermaket och momentomvandlare
p Om din E4OD behöver en ombyggnad, överväga en eftermarknad enhet från en välrenommerat företag. En väl utformad eftermarknaden E4OD kommer att eliminera de svagheter fabriken design och inkluderar designelement såsom kugghjul av hög kvalitet, tunga ventiler duty, överlägsen förpackningar koppling och kullager konstruktion. Du kan också välja aluminium överföring kokkärl att ytterligare förbättra kyleffekt. Många eftermarknaden enheter prissätts mycket nära till kostnaden för en enkel ombyggnad av en E4OD, så se till att priset ut ersättning tunga enheter innan de bestämmer sig för en ombyggnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86544.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.