Hur att montera en Addco Sway Bar

vingla barer är cylindriska stänger som skruvas till ett fordons upphängning på båda sidor. När fordonet körs runt ett hörn, verkar baren som en hävarm, tvingar insidan däcket mot marken. Resultatet är mindre krängning och ökat grepp och lyhördhet. De flesta fordon är utrustade med någon typ av vingla barer, men det finns många företag som gör större vingla barer för mer prestanda. Addco är ett av dessa bolag. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
lug skiftnyckel set
hylsa och spärrskaft
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lossa muttrarna i slutet av bilen där du ska installera krängningshämmaren. Om du installerar en Addco bar i båda ändar av fordonet, kan du göra en ände i taget eller lyfta bilen i alla fyra hörnen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Leta ändarna på krängningshämmaren och länkarna end som kommer ut i slutet av baren och fäst till suspensionen. Den krängningshämmaren är en tunn, cylindrisk längd av metall som går från ena sidan av fordonet till den andra. På vissa bilar kan du behöva ta bort plastskyddet som skyddar undersidan av motorn för att ta bort baren.
3

Koppla gungning länkfältet ände där det fästs på bilens fjädring med en skiftnyckel. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av fordon. Merparten av tiden slutet länk kommer att skruvas fast i stöttan röret eller en av upphängning. Konsultera en workshop manual om du är osäker på hur du kopplar slutet länken.
4

Ta bort skruvarna som håller krängningshämmaren och krängningsstång fästen i chassit med en hylsa och ett spärrskaft. Det kommer två av dessa på krängningshämmare själv, oftast mot ändarna av baren. Ta bort fästena från bilen. Dra ut krängningshämmaren från suspensionen.
5

Överför bussningarna från den gamla baren på den nya Addco bar om de återanvänds. Detta är en bra tid att installera prestanda bussningar, som svarar bättre och inte böjs lika mycket som de stock bussningar. Montera nya bussningar på stången på samma sätt som de gamla installerades.
6

överföra den befintliga vingla länkar stångänden från den gamla baren på Addco bar om de återanvänds. Om du använder nya ändlänkar, installera dessa i samma riktning som de stock ändlänkar installerades på den gamla baren.
7

Installera Addco vingla bar i samma position som den gamla. Installera de mittersta bussningar och bultar löst så att stången som skall placeras under installationen. Bolt slutet länkar till suspensionen vid endera sidan. Dra åt ändlänkarna och konsoler centrum med en skiftnyckel.
8

Upprepa ovanstående steg för den motsatta änden av fordonet om du installerar båda vingla barer. Förfarandet kommer att vara i stort sett samma, men stängerna kan ha olika böjar på dem. Sätt tillbaka hjulen och att hjulmuttrarna och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med momentnyckel till 90 ft /lbs eller fabriksinställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96325.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.