Hur till Öka Boost på din Turbo Engine

turboladdad bilar erbjuder ekonomi och körbarhet av en liten förskjutning motorn samtidigt som den ger hästkrafter och prestanda för en sportbil. Men för att upprätthålla jämnhet och maximal tillförlitlighet, är fabriken turbo bilar ofta konservativt avstämd med låg boost, minska effektuttaget. Om du vill få ut maximal prestanda ur din turboladdade fordon, höja laddtrycket kan vara en enkel lösning för att göra stora hästkrafter vinster. Saker du behöver
ECU återgivning eller boost controller
Tuning programvara
Visa fler instruktioner
1

Räkna ut vilken typ av turbo-system just din bil är utrustad med . Mest fabriken turboladdade bilar sedan omkring år 2000 har elektroniskt styrd boost system. För att öka uppsving av turbos på dessa motorer, är allt som behövs en ECU återgivning, även känd som en prestanda chip. Olika eftermarknaden företag gör plug-in programvara som remaps bilens ECU melodi, inklusive boost och kurvor bränsle. Dessa kan installeras av en enkel uppladdning via laptop till bilens ECU.
2

Köp en manuell boost controller om din bil inte har en elektroniskt styrd turbo systemet, eller om du vill öka laddtrycket på elektroniskt styrd turbo manuellt. Dessa är enkla skruvtyp mekanismer som är skarvade in i motorns vakuumledningarna. En gång installerat, trär du bara ratten inåt för att minska boost, och utåt för att öka den.
3

Installera någon typ av tuning programvara. Ökad boost innebär mer luft tvingas in i motorn, alltså en fetare bränsle karta behövs för att kompensera. ECU reflashes beskrivs i Steg 1 innehåller reviderade bränsle kartor med sina boost program. Om du använder en manuell boost controller men behöver du antingen en piggyback system eller helt avstämbara ECU att redigera bränsle kurvor i enlighet med extra boost.
4

Övervaka motorns parametrar via någon typ av dataloggning programvara. Detta är avgörande om du manuellt laddtryck, eftersom det låter dig finjustera laddtryck och bränsle kartläggning genom att registrera ECU data såsom luft /bränsle och motorn knackar. Det är också en bra idé att uppgifter-log även om du går med en professionell ECU återgivning, eftersom det tillåter dig att övervaka hur bilen reagerar på den ökade laddtrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85871.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.