Så här ändrar en Quadrajet till en två-FAT förgasare

Inaktivera den andra uppsättningen gasinmatningsskivorna kommer effektivt förvandla din fyra-fat Quadrajet i en två-fat, men förhållningssätt med försiktighet. Motorn kommer att använda så mycket luft och bränsle som den behöver, frånta den antingen ökar inte bränsle körsträcka, men det kommer att göra din motor arbeta hårdare för att flytta ner på vägen. Ändå kan inaktivera sekundärdelarna vara ett godtagbart alternativ om du använder en icke-original förgasare med stora bränslestrålarna i primärvalen (vilket resulterar i en alltför fet blandning) och mycket små jets bränsle i sekundärdelar. Under dessa förhållanden, kan du se några vinster i hästkrafter och bränsleekonomi, men inte lika mycket som om du skulle bara re-jet förgasaren. Saker du behöver
Två par vice-grepp tång Review, en skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Ta Linkage
1

Leta primär- till sekundär spjäll länkning. Det är den 1/8-inch-wide bar som ansluter huvudsakliga gasreglaget till sekundära gasreglaget. Du kommer att se det rör sig när du öppnar gasspjället för hand.
2

Clamp ett par vice grepp till den sekundära gaspådrag koppling, ca 1/4 tum från där den ansluter till den sekundära gasreglaget. Addera 3

Kläm den andra uppsättningen till den 1/2-inch-long del av stången som sticker ut genom hålet i gasreglaget.
4

Dra försiktigt den utskjutande tappen bakåt mot sig själv för att böja den på en 90-graders vinkel mot resten av fältet. Använd den andra uppsättningen av vice grepp för stadiga kopplingen som du gör.
5

Dra utskjutande stump ur hålet, och skjut sedan den andra änden av den primära gasreglage koppling.

6

Testa enheten. Med primär-till-sekundär bar bort, kommer de sekundära gasinmatningsskivorna inte längre rör sig när du öppnar den primära gaspådrag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84124.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.