Hur man matar en turbo med olja

Oljekylda turboaggregat cirkuleras med motorns olja för att hålla lagren smörjas. Sedan sugmotorer saknar ett lager olja-foder för turbon, utfodring din egen turbo med olja kräver modifiering till aktiemarknaden oljetryck sensor, liksom en kran i oljetråget för turbo oljereturledning linje. För att undvika komplicerade ändringar av stock komponenter, kan ett fordons-specifik eftermarknaden olje-line kit användas. Detta kommer att ansluta till din stock motor med minimal modifiering, så att du kan väl mata din turbo med olja. Saker du behöver
Turbo olje-line kit
Motorolja
Låsningsmedel självhäftande
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av din bil med en domkraft och stödja chassit på pallbockar. Avlägsna avtappningspluggen sitter på oljetråget och låt motorolja till fullo rinna.
2

Leta beståndet komponent som skall utnyttjas för turbo olje-matarledning. Detta kommer att variera beroende på modell av din motor. De flesta anpassade olje-line kit utnyttjar beståndet oljetryck sensor, placerad på sidan av motorblocket. Detta möjliggör en enkel avlyssning av beståndet oljekrets.
3

Ta beståndet olja systemkomponenten genom avskruvning den från motorblocket. Om att använda en plats stock sensor, måste givaren bytas ut med den anpassade oljeledningen. I detta fall kommer din eftermarknaden kit kommer med en T-koppling kontakt för att möjliggöra ominstallation av beståndet sensorn. För att undvika oljeläckage, coat dina egna trådar oljeledningen med gänglåsning lim innan du installerar den i motorblocket.
4

Dra olje-matarledning från motorblocket till turboaggregatet och tråden det till dess utsedda anslutning. Anslut satsens olja-returledningen till dess utsedda montering på den andra sidan av den avgasdrivna turbokompressorn. Dra denna rad ner till oljetråget. Byt oljeavtappningspluggen med oljereturledning bult, som innefattar en banjo anslutning till krok olja-returledningen direkt på avloppet bulten. Dra ner på bulten och säkra olje-returledning på banjo anslutning.
5

Fyll motorn med olja. Avlägsna domkraften och lägre fordonet från golvet jack. Starta motorn och noga undersöka alla olje-anslutningar för tecken på läckage. Säkra läckande anslutningar omedelbart för att undvika svält turbo olja, vilket kan leda till turbo misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86878.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.