Lägga Water Spray till intaget för att göra fler hästkrafter

Motorer gör makten genom förbränning av bränsle i närvaro av komprimerad syrgas. Om injicera vatten för att öka hästkrafter verkar lite bakvända, beror det på att vattnet i sig inte kan göra makt. Vattnet kyler motorns cylindrar och förhindrar okontrollerad bränsle detonation - en viktig fråga för mycket turbo eller överladdade motorer. Vatten injektion kan du öka boost, vilket ökar kraften, du kan uppnå ännu större vinster genom att blanda vatten 50/50 med etanol eller metanol. Dessa riktlinjer är ganska allmänt, universella vatten-injektion kit kräver lite montering och tillverkning, så följ tillverkarens anvisningar noggrant. Saker du behöver
vatteninsprutning kit
Zip-band eller bränsle-line klämmor
Grundläggande handverktyg
borr och bits
Basic skärning och verktyg tillverkning
Welder
Svetsning förnödenheter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ditt vatten injektion kit har allt du behöver. Den bör innehålla en vattenbehållare, pump, ledningar, reläer, brytare, slangar, spridare (s), beslag linje och klämmor, progressiv regulator, öka sensorbrytare och indikatorer.
2

Installera ditt vatten reservtank, pump och matningssystem som per kit tillverkarens anvisningar. Detta kommer typiskt att involvera att dra en bit av trimma ur bagageutrymmet och skruvning tanken in plats med plåt skruvar. Installera den elektriska pumpen nära tanken och borra ett hål i stammen golv för vattenröret. Dra vatten slangen från pumpen, under fronten på bilen och in i motorrummet - du kan använda zip-band eller bränsle-line för att fästa röret till chassit. Om du har en pickup, kan du behöva installera vattentanken under huven.
3

Fäst vatten-spruta munstycket i turboaggregatet-till-gas-organ röret mellan blow-off ventilen (om sådan finns) och spjällhuset, installera sprutan ca 8 till 12 inches från spjällhuset. Installationen medför typiskt svetsa en gängad propp (mutter) i insugningsröret eller borra ett hål, satt i bung och använda epoxi för att hålla den på plats. Du kan också använda en ren mekanisk förbindelse med gängade rör och muttrar om du installerar propp i en tillplattad sektion av slangen. Skruva in munstycket i proppen så att dess indikator pilen pekar mot motorn.
4

Bolt vattnet solenoiden (den elektriska ventilen som aktiverar vattenflödet till motorn) till brandväggen med hjälp av de medföljande skruvarna eller plåt skruvar. Anslut radpump foder till vattnet solenoiden-ingången, och den utgående ledningen till munstycket, enligt tillverkarens instruktioner.
5

Installera reglerdatorn. De flesta styrsystem kommer att använda en kraft och jordledning går in i lådan, monterat en tryck-sensor omkopplare i en av motorns vakuumledningarna eller grenrör och ett relä för att styra pumpen. Om du inte är bekväm med ledningar, ta bilen till någon som är.
6

Fyll tanken med renat vatten eller en 50/50 blandning av renat vatten och metanol. Din dator controller bör använda en "utrensning" eller "prime"-funktion för att utlösa pumpen och solenoiden. Pumpen kommer att driva ut luft ur ledningarna och Prime systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85810.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.