Hemlagad Truck Stötfångare

Factory stötfångare är ofta gjorda av plast eller gummi och är vanligen enbart för estetik. Eftermarknaden stötfångare är ofta mycket dyra, med flera kostar mer än $ 2.000 each, så hemlagad stötfångarna är ett sätt att ersätta de stötfångarna och spara lite pengar. Planering innan du startar din build kan spara både tid och pengar i det långa loppet. Planering

Planering är en viktig komponent i varje bygga. Utforma stötfångaren innan den får installeras är viktigt eftersom det ger dig en uppfattning om hur mycket metall som behövs, storlek och vikt på stötfångaren, placeringen av monteringshålen och hur det kommer att se ut på fordonet. Fullstor mallar kan dras eller göras på kartong som skall placeras på fordonet och skuren för passform. CAD eller dator animerade program design är också tillgängliga för att digitalt göra en design och få exakta mått för en viss design.
Material

sätt stötfångaren kommer att bli används är den viktigaste faktorn som avgör vilka material behöver köpas. En stötfångare som ska användas för bogsering eller terrängkörning behov att kunna ta lite straff och ändå fungera. Metallplätering upp till 3/8 tum tjock är ett bra val för dessa stötfångare. Vissa kan välja tjockare eller tunnare metall beroende på hur de planerar att använda sin stötfångaren. Bultar, en svetsare kan 220V, klämmor och plåt är alla material som kommer att användas för installation och bygga.
Build

nu att planeringen görs och materialen har köpt, kan byggandet inledas. Spåra kartong mallar på metallen och använda en kapskiva eller skärbrännare för att skära ut metallbitar. Du kanske vill ha en mekanisk verkstad skära bitar ut för dig, men det kommer inte att vara billig. Bygg stötfångaren från så få bitar som möjligt för att bibehålla styrka och eliminera onödigt arbete. Kom ihåg att alla bitar måste svetsas samman så att färre bitar lika mindre arbete. Använd klämmor för att hålla ihop bitarna medan svetsning dem. Medan du bygger, är det också viktigt att mäta och kontrollera passformen på ditt rikligt. De monteringsplatser bör kontrolleras och mätningarna registreras innan de svetsas på plats. Test-montera stötfångarens periodiskt genom byggprocessen för att kontrollera justeringen av stötfångaren och se till att stötfångaren har det utseende du går för. När svetsningen är klar, slipa bort överflödigt svetsa och måla stötfångaren. Paint kommer att bidra till att förhindra rost och göra stötfångaren ser bättre ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83626.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.