Hur får man mer kraft ur en 92 4.3 S10

General Motors '4,3-liters V-6 är förmodligen en av de mest underskattade motorerna som någonsin byggts. Härstammar från den legendariska Chevrolet small-blocket 350 och har drivit det var, på den tiden, de två snabbaste mickar som någonsin producerats, är denna mäktiga mus ingenting om inte en liten tempel till enorm potential. Att bygga en 500-plus-hästkrafter 4,3-liters är inte riktigt så enkelt eller billigt som att skruva ihop en liknande drivs små block, men det är ett genomförbart projekt om du har tid, budget och önskan att göra något annorlunda. Instruktioner
1

Börja med en produktion Chevrolet 4,3-liters blocket och installera fyra-bult 350 huvudsakliga lock på Centret tidskrifter. Alla 4,3-liters lämnat fabriken med två bult elnätet, men mitt V-8 fyra bulthuvuden kommer utbyte med dem på V-6. Retrofit förfaranden är identiska, installera locken, borra och gänga blocket för ytterligare bultar, säkra alla elnätet med krom-moly dubbar och har blocket linje uttråkad att anpassa tidskrifter. GM prestanda erbjöd en Bow kvarter Tie race gjutna för användning med fyra bultar elnätet och ställa upp för torr sump oljning, men de var oerhört dyrt när nya och praktiskt taget omöjligt att hitta nu.
2

Välj en roterande enheten. Du har två vägar att gå med här, du kan antingen gå med en off-the-shelf, stål, split-pin vevaxel och stål I-balk stavar med 10,5-till-1 V-8 kolvar, eller en helt anpassade inställning som kommer att behålla din sanna ens eld tändföljd. Den första metoden är billigare eftersom medan det kräver en dyr V-6 vev, resten av delarna är mindre kostsamma 350 stycken. Den 350 kolven gör använder en något annorlunda wristpin offset, men det är användbar i en 4,3-liters. Den andra metoden, med anpassade delar för att behålla din stock tändföljd, är betydligt dyrare, men du kommer att sluta med en jämnare gång och högre övervarvning motorn.
3

Bolt på en inställd på true Vortec topplock, gjutning siffror 772, 113 eller 140. Vortec huvuden kommer långt utflöde ditt lager huvuden direkt ur lådan, men nu är en bra tid att göra en del portning arbete för en extra 40 och 50 sugmotor hästkrafter. Använd chrome-moly Topplocksbultar och en packning med en inbyggd tätningsring.
4

Välj induktion systemet. Du har tre alternativ för intag: Använd en portade 1996-senare insugningsröret om du vill behålla bränsleinsprutning, omarbeta bulthålen på intaget och cheferna för att göra passningen stock grenröret, eller slänga allt och köpa en eftermarknaden förgasare grenrör och förgasare. Den första metoden är bra om du har pengar, det andra fungerar om du är pank och inte har något emot att göra några kompromisser och den tredje är förmodligen den bästa all-around alternativet om du vill att motorn ska gå.

5

Toppa din motor med en uppsättning av lika långa headers sport 1 7/8-inch primärvalen och 3-tums samlare, justerbara rullager vipparmar och en 750 dubbel-pump förgasare. En kam med ca 238 grader intag och 248 grader avgas vid 0.050-tums lyft, 0.520-och 0.540-tums ventil och en 113-graders lob separation vinkel bör ge mellan 340 och 350 hästkrafter med förgasare inställning - lite mer med en multipoint bränsleinsprutning setup. Även om det inte är illa, kanske du tänker att detta låter som en hel del arbete för 350 hästkrafter. Och du skulle vara rätt. Det är därför det sista steget är att ...
6

Installera en 200-hästkrafter platta lustgas systemet. Fram till denna punkt, har du byggt en fin städ att innehålla vrede någon slags makt huggorm. Turboladdare och kompressorer är båda fina alternativ men kräver lägre kompression kolvar, en intercooler och eftermarknad bränsleinsprutning om du inte vill gå med en bränsle-sugande och power-slösa Roots-typ kompressor. En platta lustgas systemet och förgasaren kommer enkelt leverera 500-plus tillförlitliga hästkrafter, mer om du uppgradera systemet med propan injektion istället för bensin anrikning. Propan kör ca 110 oktan, kommer att fungera som en kraftfull intercooler i intaget och kommer att absorbera en del av förbränningen värme för att öka motorns tillförlitlighet. Lägg in propan injektion och du kan lätt titta på 550 600 hästkrafter från en lager-blocket V-6.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96857.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.