Hur man installerar ett Pyrometer Gauge

En pyrometer mätare kommer att göra det möjligt för föraren att visa temperaturen på avgaserna. Sonden Sensorn monteras i grenröret i motorrummet. Det är viktigt att montera sonden i avgasgrenröret så nära motorblocket som möjligt för att uppnå den bästa avläsning. Du behöver en kran verktyg för att skapa gängor i grenröret för sonden som ska installeras. Köp en mätare pod att montera mätaren på instrumentbrädan. Saker du behöver
Borrmaskin
skruvmejsel
21/64-inch metall borr
1/8-tums NPT peka skiftnyckel Tool Review ställa
Visa fler instruktioner
1

Bestäm den bästa platsen att montera pod på instrumentbrädan genom att placera kapseln i olika positioner på instrumentbrädan. Fäst den på instrumentbrädan på en plats där det kommer att vara lätt ses av föraren, men kommer inte att interferera med sikt över vägen. Montera mätaren pod till instrumentbrädan med skruvarna med pod och en borrmaskin.
2

Skjut pyrometern mätaren genom framsidan av mätaren pod tills gummit runt mätaren stannar mätaren från kommer in i mätaren pod vidare.
3

Route de röda och svarta kablarna från mätaren till gruppcentralen. Se din bruksanvisning för placeringen av säkringen panelen i just din bil. Fäst den röda tråden i strålkastaren säkringen genom att infoga klippet som kom med satsen och fästa den röda kabeln till klippet. Fäst den svarta kabeln till en jordskruv på fordonet. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruven. Thread kontakten på den svarta kabeln till skruven, sedan tillbaka skruven och dra åt den med en skruvmejsel.
4

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Lokalisera avgasgrenrör på motorn. Avgasröret ansluts till grenröret, som fäster motorn.
5

Hitta en lämplig plats för att borra hålet i avgasröret för sonden. En plan slät yta på grenröret är den bästa platsen. Borra ett 21/64-inch hål i grenröret med en borrmaskin och en borr.
6

Skruva 1/8-tums nationell rörgänga (NPT) knackar medsols i hålet. Håll trycket på kranen verktyget till avgasgrenröret. Omvänd kranen verktyget ur hålet i motsatt riktning.
7

Thread sonden i grenröret. Dra sonden med en skiftnyckel.
8

För den elektriska ledningsnätet från mätaren till sonden i grenröret. Du kommer att behöva hitta hålet brandväggsåtkomst i brandväggen av fordonet. Detta hål är ofta på förarens sida av fordonet under ratten. Tryck in kontakten ledningsnätet i kontakten på sonden och lyssna efter flikarna att klicka
9

.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85794.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.