Hur beräknar jag viktsfördelningen ?

Viktfördelningen är en viktiga faktorer för fordonets konstruktion . Att känna bilens främre och bakre viktfördelning är det första steget mot att optimera det för hantering du önskar . Effekter

Du bör alltid sträva efter en perfekt 50/50 fram - till - bak viktfördelning . De flesta bilar är cirka tio procent tyngre fram än bak , vilket gör dem benägna att skjuta ( understyrning ) via en sväng i stället för att rotera . En bakre tung bil kommer att få bättre grepp utanför linjen , men kommer att vara mer benägna att snurra ut ( överstyrning ) .
Mäta bilens


enklaste och billigaste sätt att mäta din bil är att ta den till din lokala truck stop och använda skalor där . Truck skalor är tre skalor på en plattform , som inrättats för att mäta en lastbil styrgrupp , driv och axlar trailer separat . Truck skalor är oftast korrekt till ca 25 pounds per axel , vilket är nära nog för en korrekt vikt - fördelning mätning .
Beräkning Vikt Distribution

Dela framaxel vikt av den totala fordonets vikt att få en procentsats . Sedan subtrahera den procentuella från 100 till fram till delningen . Exempelvis väger en bil 3,800 pounds och bär 2,200 pounds på framaxeln . Att 2200 dividerat med 3800 ger dig 0.578 , är lika som 57,8 procent . Subtrahera att från 100 att komma fram till 42,2 procent. Således motsvarar din främre /bakre viktfördelning 57.8/42.2 , som avrundar till 58/42 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96112.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.