Hur du gör din egen Custom Exhaust

Installera en anpassad avgaser är den första modifieringen en hel del egen bil och ägare lastbil utföra. Även om det är enklare att ta bilen till en butik för arbetet, om du är händig med en svetsare och har tålamod, du också kan utföra jobbet. Var förvarnade, detta är inte en lätt uppgift. Korrekt skärning och märkning bockade rör kan prova ditt tålamod. Saker du behöver
Skärande hacka såg
Steel avgas slang
slangar Stål avgaser U-böjar
Märkpenna
MIG svetsare
Svetshjälm
1/8-tums rundstål dymlingar
Oxy-Aceteline fackla
bänk skruvstäd
tigersåg med skärande blad
Jack
Jack står
24-tums brytjärnet
Måttband
WD -40 eller annan Spray Smörjmedel
Tänger
Visa fler instruktioner
1

lyfta fordonet med domkraft och stödja den på pallbockar. Se till att fordonet är helt säker på läktarna innan du kryper under. Se till att bilen är tillräckligt högt i luften som du kan arbeta under den säkert. Du måste jobba med tigersåg, så ha det i åtanke.
2

Lokalisera den del av avgassystemet där du vill påbörja den nya delen och märk den med märkpenna. Skär i beståndet avgassystem och använda samma diameter slang eller kliva upp till en större diameter om du letar efter prestanda vinster. Om så är fallet, köpa stålrör som övergångar från beståndets storlek till större storlek, vilket finns tillgängligt på Magnaflow (se "Referenser").
3

Skär avgaserna med fram-och återgående såg på märket du just gjort. Om avgaserna går över bakvagnen eller annat område som skulle göra det svårt att ta bort, klippa det där också för att göra bort lättare.
4

Bänd beståndet avgaser ut ur avgas galgar med hjälp av bända bar. Om du har svårt att få det ur galgar, smörj fästen med WD-40 eller liknande smörjmedel.
5

Utforma din nya avgassystemet visuellt. Obs områden där du måste undvika föremål såsom bensintanken och bakre fjädring och överväga ljuddämparen placering. Alla dessa saker kan läggas ut exakt som fabriken gjorde det, eller något sätt som du skapar.
6

Ta raka sektioner av avgas slang och skär den för att passa den första fästpunkt på motorn med kapsåg. Lämna tillräckligt med utrymme för en böj.
7

Tack-svets gamla avgaser till den nya slangen med hjälp av MIG svetsare. En häftsvets är utformad för att hålla delarna på plats, men är lätt att avlägsna om saker och ting inte är placerade perfekt. Detta sätt, om du har ett problem med din layout, kan du dra isär avgaserna lätt och återanvända delar.
8

Håll en bit U-böj slangen fram till det avsnitt du bara klibb- svetsad till mälden avgaserna. Placera slangen så att botten av U-formen är i linje med den nya rör och en av de översta delarna pekar i riktningen avgaserna tar vägen. Detta kommer att tillåta dig att bara klippa en del av rör för den nya avgassystem, medan återanvända den andra hälften för en annan avdelning.
9

Markera U-böj där böjen och beståndet slangen skär med permanent märkpenna. Detta kommer att vara de förband där två stycken ansluter, så se till att dina märken är så korrekta som möjligt.
10

Placera U-böj i skruvstycke lätt så att du inte snedvrida slangen.
11

Klipp U-böj med tigersåg. Se till att dina vinklar är korrekta, eftersom du vill att dessa två sektioner av slang för att matcha exakt.
12

häftsvets det nyklippt U-böj till den andra slang.

13

Fortsätt denna process längs avgasröret tills du når det område där du vill fästa ljuddämparen.
14

Skär 1/8-tums stål träpinne i 6-tums längder. Dessa delar kommer att användas för avgaser galgar och kommer att stödja avgaserna.
15

Markera stål träpinne så det finns en 4-tums avsnitt och en 2-tums avsnitt med permanent märkpenna.

16

Place 2 inches av pluggen i skruvstycke och hetta upp märket till en rosenröda, sedan böja den till en 90-graders vinkel med hjälp av en tång. Gör böjen mer än 90 grader om du vill ha mer av en krok form till dina galgar. Låt delen svalna innan du hanterar den. Upprepa denna process för varje behov avgassystem hängare.
17

Svetsa de nya avgas galgar på avgasröret, sedan koppla in dem i gummi fästen, med brytjärnet om det behövs.
18

Leta ljuddämparen i fordonet. Svetsa avgassystem hängare till ljuddämparen för stöd, genom att göra den första, kommer det att hjälpa dig att stödja ljuddämparen när avgaserna är i luften
19

häftsvets ljuddämparen till avgasröret slangen.. Montera en ljuddämpare tips på ljuddämparen eller bara köra rören var du vill.
20

Fullt svetsa avgasröret när du är nöjd med placeringen. Kontrollera att det inte finns några luckor i stål och svetsar, annars har du avgas läckor
21

Starta fordonet och testa för läckor.. Om du hör ett avgas läckage eller kan känna det runt svetsarna, måste du svetsa upp den platsen eller plåster det lämpligt.
22

Lyft bilen och ta bort domkraften.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83346.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.